Външните министерства на Великобритания, Германия и Франция, както и външната

...
Външните министерства на Великобритания, Германия и Франция, както и външната
Коментари Харесай

Призоваха Иран да не обогатява уран

Външните министерства на Англия, Германия и Франция, както и външната работа на Европейски Съюз, приканиха Техеран да понижи запасите си с нискообогатен уран и да се въздържа от дейности, които подкопават съществуването на Съвместния повсеместен проект за деяние (ИПАП) по иранската нуклеарна стратегия. Това се показва в взаимното изказване на страните във вторник, заяви АП.

" Ние настоятелно призоваваме Иран да не подхваща тази стъпка (надвишавайки 300-килограмовия предел от нискообогатен уран, което беше разрешено от споразумението), както и да откаже по-нататъшни дейности, които подкопават съглашението за нуклеарната договорка. Спешно обмисляме по-нататъшни стъпки в границите на съглашението, " се споделя в изказването.

Според спогодбата Иран може да има не повече от 300 кг ураново флуорид (UF6), обогатен до равнище от 3,67%, което подхожда на 202,8 кг чист уран.

" Външните министри на Франция, Германия, Обединеното кралство, както и висшият представител за външните работи и политиката на сигурност на Европейски Съюз са надълбоко обезпокоени от известието на Иран, че е надвишила границата на запасите с ниско обогатен уран, планувани в взаимния проект за деяние. Ние поредно и ясно декларирахме, че нашият ангажимент да запазим нуклеарната договорка зависи от това дали Иран изцяло Съжаляваме за решението, взето от Иран, което провокира подозрения в основния инструмент за неразпространение на нуклеарни оръжия. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР