Външната министърка на Германия Аналена Бербок подчерта тази сутрин, че

...
Външната министърка на Германия Аналена Бербок подчерта тази сутрин, че
Коментари Харесай

Германският външен министър: Мястото на Украйна е в ЕС

Външната министърка на Германия Аналена Бербок акцентира тази заран, че мястото на Украйна е в Европейския съюз. Тя посети през днешния ден столицата на нападнатата от Русия страна, Киев, съобщи Ройтерс.

Украйна може да разчита на нас и на нашето схващане във връзка с разширението на Европейския съюз като належащо геополитическо разследване от войната на Русия, съобщи Бербок при идването си.

Това е четвъртото ѝ посещаване в Украйна от началото на войната през февруари предходната година, отбелязва ДПА. С оглед на това, че въздушното пространство над Украйна към момента е затворено, тя се придвижи до Киев с нощен трен от Полша. На перона министърката беше посрещната и приветствана от посланика на Германия в Украйна Мартин Ягер.

Берлин желае да помогне на Украйна, която предходната година се кандидатира за членка на Европейския съюз, да означи прогрес в укрепването на върховенството на закона, да се пребори с корупцията и да се впише в стандартите на Европейски Съюз.

Бербок означи, че равносметката на Киев в региона на правосъдната промяна и медийното законодателство е впечатляваща. В същото време обаче тя уточни, че е нужна още доста работа по използването на закона против олигарсите и в борбата с корупцията.

На собствен ред Европейският съюз би трябвало също " да работи бързо, с цел да подсигурява, че сме създали подходящите условия за повече страни членки " в алианса, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Бербок нападна остро съветските управляващи във връзка поредицата от информации за депортиране на украински деца в Русия, като сподели, че би трябвало да има интервенция по тези закононарушения. Германия поддържа тези организации и управляващи, които " още веднъж са дали на травматизираните деца дом, където да се усещат в сигурност ".

" Първата крачка към мира в Украйна, на първо място останало, е Путин да пусне тези деца да се приберат назад у дома ", сподели Аналена Бербок.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР