Вандалските изстъпления в Република Северна Македония ще продължат. Те не

...
Вандалските изстъпления в Република Северна Македония ще продължат. Те не
Коментари Харесай

Проф. Кирил Топалов за РСМ: Не е нормално да те наричат фашист, а ти да им отвориш дома си

Вандалските изстъпления в Република Северна Македония ще продължат. Те не желаят тези клубове да припомнят за огромните български държавници, не желаят изобщо да ги има. Понеже не могат да се заловен за друго, се хващат за имената им. Това съобщи пред bTV историкът проф. Кирил Топалов след поредното нахлуване над български културен клуб в Охрид.

По думите му аргументите за тази експанзия са, че " майка Югославия по този начин им споделя да работят, на нея пък и диктува една друга поголяма майка ". Проф. Топалов подсети, че в РСМ от " 70-80 години се възпитава гневен антибългаризъм ".

" Нашите политици би трябвало да мислят първо за личната си страна и след това за кого от комшиите да създадем някакво положително. Ако съседът извършва регламентите, бъди добър с него, само че когато той хвърля камъни и ти чупи прозорците и те назовава " вандал ", " фашист ", " окупатор ", " хитлерист " от къде на къде ти си задължен да му отвориш дома си и да му кажеш " заповядай, живей с мен ". Не е обикновено ", счита историкът.

По думите му е наивно да считаме, че българите ще бъдат включени в конституцията на Република Северна Македония.

Днес публично ще бъде открит новият дом на Културно-информационния център на България в Скопие. На церемонията ще участват министрите на културата на България и Република Северна Македония Велислав Минеков и Бисера Костадиновска-Стойчевска, зам.-председателите на  българския парламент Надежда Самарджиева и Цончо Ганев, представители на президентската институция и министерството на външните работи на страната ни, депутати, представители на културни и публични организации от двете страни. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР