Вандалски прояви периодично оставят без ток повече от 2500 семейства

...
Вандалски прояви периодично оставят без ток повече от 2500 семейства
Коментари Харесай

Вандалски прояви оставят стотици семейства без електричество

Вандалски прояви от време на време оставят без ток повече от 2500 фамилии в русенското село Николово. За следващ път незнайни стреляли по електрически дирек и счупили изолатори. Част от вредите са отстранени, само че промяната на целия дирек ще стане през по-топлите дни.

Николово, Русе

Хората в село Николово от години се оплакват от непрестанно прекъсване на тока - по друго време и с друга дълготрайност. Даже излязоха на митинг поради това. В края на предходната година от електроразпределителното сдружение пуснаха в употреба нова основна станция и електроподаването доста се подобрило, споделят николовчани. Но пък се появили вандалите, които в границите на 4 месеца към този момент повторно стрелят по стълбовете.
Мария Генова - кмет на с. Николово: Това не е да стреляш с револвер или с пушка по панички, стреляш по уреди. И без това народът толкоз доста е измъчен, заплаща високи сметки, по селата доста стопира токът, макар че се вършат някакви опити да се усъвършенстват услугите.
Стълбът, по който е стреляно, се намира в мъчно налична гориста околност над село Николово. По протежението на електровъздушната мрежа чиновниците са изсекли просека, с цел да няма проблеми при вятър. От освободеното пространство обаче са се възползвали незнайни стрелци. Новият дирек ще коства 1500 лв.. Вместо да се подменят амортизираните уреди, ще се влагат пари поради разрушенията от недобросъвестни жители, разяснява Сениха Стоянова.
Сениха Стоянова: Спира - да, и то за много дълго време. Жалко, че има такива хора, които постъпват по този метод. Не знам за какво го вършат.
От електроразпределителното сдружение са подали тъжба до прокуратурата. А хората в Николово се надяват да няма повече похищения, че да останат пари и за нови вложения, с цел да не им стопира токът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР