Вандализъм и опит за палеж в новоизграждащ се център за

...
Вандализъм и опит за палеж в новоизграждащ се център за
Коментари Харесай

До къде се докарахме! Съсякоха с брадви център на деца инвалиди без причина

Вандализъм и опит за палеж в новоизграждащ се център за деца с аутизъм в Плевен. Неизвестни са проникнали в помещение без охранителна система и са разбили имуществото с брадви. Влизането с щурм установи Ивайло Иванов, който се грижи за ремонта на постройката.

„ Не е обир, не е откраднато. Там, имаше дрешки, чисто нови, които са оставени на земята. Нищо не е изчезнало, а и тези неща са доста тежки, с цел да бъдат изнесени, в случай че става въпрос за железа, има мотори. Така, че на първо четене, това си е вандалщина”, сподели пред Нова Иванов.
„ Сградата е 1600 квадрата, много е огромна. Това е единствената част, която няма СОТ, защото е доста огромна и не може да си позволим. Извършителите са знаели, че тази част няма СОТ. Каква е тяхната цел и претекст – единствено те си знаят, както и какво носят в сърцата си, също”, сподели Владислава Цолова, ръководител на “Стъпка за невидимите деца на България”.
От полицията в Плевен обясниха, че към този момент имат следи за това кои са причинителите на вандалския акт, само че арестувани към момента няма. От сдружението, като се изключи че би трябвало да довършат стартирания ремонт, ще би трябвало да възстановят и вредите от погрома.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР