Вампирите са може би най-успешните филмови герои, но дали съществуват

...
Вампирите са може би най-успешните филмови герои, но дали съществуват
Коментари Харесай

Най-големите митове за вампирите

Вампирите са може би най-успешните кино герои, само че дали съществуват научни обосновки за съществуването на тези мистериозни творения? Има ли обстоятелства за тези кръвопийци?

Тропическите заболявания и насекомите, които изсмукват кръвта на труповете, са предизвиквали боязън у хората, който е прераснал в суеверия. Налице са били и специфични биологични и антропологични условия, които да подклаждат този боязън.

Учени – биолози, антрополози, физиолози и психолози са се заели със задачата да схванат дали вампирите в действителност са съществували или те са единствено мит.

Страхът от слънчева светлина постоянно съпътства вампирите в легендите и филмите. Но съществува такава болест – порфирия, която провокира алергия при поява на слънчева светлина.

Такива хора незабавно получават големи мехури по кожата, щом си подадат носа на открито в безоблачен ден. Безсмъртието на вампирите също може да бъде обяснено.

Дракула, който е считан за вечен, евентуално е имал увековечени кафези. Процесът на стареене частично е учреден върху продължителността на живота на клетките ни. Докато те се разделят, ние оставаме млади.

На процедура съществуват химически субстанции в клетките на тялото, които може би пазят в себе си тайната на безконечната младост, което може би изяснява безконечния живот на вампирите.

Пиенето на кръв се случва освен на прилепи-вампири, само че и на хора, които изпитват недостиг на желязо. Така са постъпвали в древността, само че през днешния ден може да заместят това с пържола полусурово и порция спанак.

Убийството на хора от вампири е въодушевило двама учени – Костас Ефтимиу и Шоханг Ганди да основат специфична формула, която да пресметна какъв брой индивида са останали след несъмнено количество месеци на вампиризъм.

Според тях, в случай че първият върколак се е появил на първи януари през 1600 година, то човечеството би било изцяло изтребено тъкмо за две години. В резултат на това пресмятане учените са стигнали до извода, че вампирите на процедура няма по какъв начин да са съществували.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР