вама руски журналисти бяха арестувани в Истанбул в края на

...
вама руски журналисти бяха арестувани в Истанбул в края на
Коментари Харесай

Турция арестува руски журналисти, ще бъдат ли обвинени в шпионаж

вама съветски публицисти бяха задържани в Истанбул в края на предходната седмица.

Официалната съветска организация ТАСС заяви, като се базира на източник от турското външно министерство, че публицистите от телевизионния канал НТВ Алексей Петрушко и Иван Малишкин са били арестувани в Истанбул поради неналичието на акредитация. "Те са били арестувани от полицията в миг, когато са снимали. По време на инспекцията стана ясно, че не са имали каквото и да е позволение да снимат ", е показал източникът.

Външното министерство на Русия заяви по-рано, че на 3 декември е изчезнала връзката с съветските публицисти, намиращи се в Истанбул. НТВ също съобщи, че е изгубила контакт със сътрудниците си, откакто са съобщили за задържането им от служители на реда в предградие на Истанбул.

По-късно ТАСС заяви, че турската полиция е арестувала двамата съветски публицисти близо до постройката, в която се намира компанията "Байкар Савунма ", профилирана в производството на турски безпилотни бойни апарати. Компанията създава и безпилотния военен уред Байрактар ТВ2, който е на въоръжение в турската войска.

Днес стана ясно, че против арестуваните публицисти стартира правосъден развой. "Хюриет " написа, че те към този момент са отведени в правосъдната палата в истанбулския регион Чаглаян. Вестникът оповестява и за трети арестуван с буквите А.Ч.К - турска гражданка от азербайджански генезис.

Няма публична информация какви обвинявания може да им бъдат повдигнати, само че съгласно някои турски медии може да става въпрос за шпионаж.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР