Вълшебният еликсир на младостта, който ще държи ума ни в

...
Вълшебният еликсир на младостта, който ще държи ума ни в
Коментари Харесай

Пийте какао 3 месеца всеки ден и ще се подмладите

Вълшебният балсам на младостта, който ще държи мозъка ни в кондиция даже на напреднала възраст, е какаовата напитка. Само 3 месеца на постоянна консумация и ще подмладите мозъка си с до 20 години, демонстрира ново изследване.

Заради наличието на какаови флавоноиди напитката може да възвърне отслабващата памет, подбудена от напредването на възрастта. Обикновено паметта на хората стартира да им изневерява на към 50-годишна възраст.

Именно тогава би трябвало да стартират по-редовно да пият какао, твърди проучването на списание Nature Neuroscience.

Проучването е извършено с хора, страдащи от Алцхаймер и деменция. Три месеца след диета, богата на какаови флавоноиди, паметта на възрастните хора почнала да се възвръща.

Промените били забележими, откакто мозъкът им бил сканиран преди опитите и по-късно.

Когато разгледахме детайлно сканиранията на мозъка на участниците в проучването, открихме доста възстановяване във функционалността на една от основните подобласти в хипокампуса, споделя научният екип.

 Какао

В изследването са взели участие 37 души на възраст сред 50 и 60 години. Те били разграничени на две групи. Първата група приемала по 900 мг какаови флавоноиди дневно, а втората група – единствено 10 мг.

В края на тримесечния интервал от проучването участниците от първата група са посочили подобрението на тестванията за оценка на паметта.

Какаовата напитка е посочена и като натурален антидепресант, защото съдържа ензими, освобождаващи хормоните на щастието – серотонин и допамин. Тя се предлага за поощряване на позитивната настройка при хора, които изпитват мощна тревога и боязън от бъдещето.

Пиенето на чаша горещо какао, дава същите резултати за повишение на силата като същия размер чаша кафе, без да изпитваме неразположения в сърдечната област, каквито носи кофеиновата напитка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР