Вълнуващ и паметен за учениците от II Б“ и III

...
Вълнуващ и паметен за учениците от II Б“ и III
Коментари Харесай

Творческа среща в новозагорското СУ „Христо Ботев“ с детската писателка д-р Стефка Данева

Вълнуващ и незабравим за учениците от II „ Б “ и III „ В “ клас на СУ „ Христо Ботев “ е днешният финален ден на януари. В най-слънчевата и красиво украсена стаядиректорът на учебното заведение Бойка Няголова докара скъпи посетители - кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кмета Ивайло Енев и една обичана на генерации новозагорски деца лекарка – доктор Стефка Данева. На чай с червени рози и в диалози за обичаен взаимен проектпротече следобедът. Кметът Галя Захариева описа за повода за визитата им – издаването на следващата книга на детската писателка, която се чака да излезе до края на лятото и в която по традиция съавтори стават и новозагорски деца със свои рисунки. Захариева показа, че самата тя е учила в тази класна стая и се радва, че за следващ път първокласниците наесен ще получат като подарък за 15 септември приказна книга на доктор Данева.

Възпитаниците на учителките Борносузова и Хаджиева са добре готови и са осведомени освен с книжките, само че и с обичаните неща на авторката. Д-р Данева беше не по-малко разчувствана от срещата си с децата и насочи към тях покана тази година те да нарисуват илюстрациите в новата й стихотворна творба. „ Най-добрите неща се случват, когато работим дружно “, сподели лъчезарната писателка и благодари на общинското управление за следващата поддръжка, с цел да доближи до децата новата й книга.



Любопитните малчугани имаха опцията да зададат въпроси и да споделят насладата и вълнението си. Д-р Данева получи заричане да я изненадат с цветно празненство за представянето на книжката й. Нейните дребни другари, като същински художници, изпратиха своите посетители с дарове – пъстри рисунки. Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева им пожела безстрашие и жизненост, с които да основават илюстрациите си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР