Вълната от емоции в Гърция още не е утихнала след

...
Вълната от емоции в Гърция още не е утихнала след
Коментари Харесай

Виж ти! Геят Александър Велики възмути Гърция

Вълната от страсти в Гърция още не е утихнала след приемането на закон, предоставящ равни права на еднополовите двойки за подписване на брак, и не щеш ли поредност на " Нетфликс " за живота на Александър Велики в допълнение разбуни духовете.

В поредицата античният македонски държател е показан като хомосексуален, което докара до чуване на министъра на културата на Гърция Лина Мендони в Народното събрание. 

Лидерът на ултраконсервативната партия НИКИ Димитрис Нациос зададе въпрос към Мендони какви ограничения ще предприеме по повод платформата поради поредицата, която съгласно него е

" мерзка, неприемлива, неисторическа (и) цялостна с грешки " и " изкривява историческата истина за Александър Велики

за да притегли вниманието на обществото, като го показва все едно се е намирал в полови връзки с най-близкия си другар Хефестион ".

(Плутарх, гръцки историк от І век, показва, че Александър Велики е страдал доста поради гибелта на приятеля си, умрял ненадейно от болест – най-вероятно от коремен тиф, през 324 прочие Хр. в Ектабан, Иран. Плутарх споделя, че Александър Велики незабавно е провъзгласил Хефестион за воин и е наредил из цялата му империя да бъдат издигнати светилища и олтари в негова памет - б.р.)

" В поредицата се показва един фалшифициран исторически разказ, с цел да прокара подсъзнателно усещането, че

хомосексуалността е била призната в древността -

нещо, което няма никакво съображение ", споделя Нациос, представен от АНА-МПА и Българска телеграфна агенция.

(Дали хомосексуалността е била призната в древността, наподобява не предстои на подозрение - думата „ педерастия “ е с гръцки генезис (от гр. παῖς или παιδóς – момче; и ἐραστής – горещо любящ, любовник), добре позната по целия свят, значи хомосексуална интимна връзка, при която единият сътрудник е по-възрастен мъж, а другият – по-млад. В доста антични общества сходни връзки са били единствената позволена демонстрация на хомосексуалност - б.р.).

От своя страна министърката на културата дефинира кино лентата като " митотворчество с извънредно ниско качество и низко наличие, пълно с исторически грешки ". Тя сподели, че поредицата, показана като документална, " търси елементарен резултат, с цел да завоюва фенове,

като употребява злонамерени мнения като сякаш обстоятелства ".

" Сигурно знаете, че понятието за любовта в античността е необятно и многоизмерно. Не можем да интерпретираме нито практики, нито лица, които са работили преди 2300 години, с нашите ограничения, нашите правила и опит ", продължи Мендони.

Същевременно тя отхвърли концепцията гръцката страна да предприеме публични стъпки във връзка с " Нетфликс ",

като съобщи, че цензурата е " характерност на властническите режими, а в Гърция свободата на изкуството е предпазена от конституцията ".

" Александър Велики към този момент 2300 година в никакъв случай не се е нуждаел от който и да било мним бранител на историческата му памет или, още по-малко, на личността и нравствения му образ ", съобщи Лина Мендони.

Партия НИКИ, която има 10 депутати в 300-членния гръцки парламент, наред с крайнодесните " Спартанци " и Гръцката комунистическа партия, е измежду политическите сили, които се опълчиха на импортирания от държавното управление законопроект за признание правото на еднополовите двойки да подписват цивилен брак и да осиновяват деца. Въпреки това през вчерашния ден той бе признат със 176 гласа " за ". 

Днес 28 задгранични посолства, упълномощени в Гърция, направиха взаимно изказване, в което приветстваха приемането на закона, съобщи в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР