98-годишна украинка каза, че е извървяла 10 километра под руски

...
98-годишна украинка каза, че е извървяла 10 километра под руски
Коментари Харесай

98-годишна украинка извървяла 10 километра под руски обстрел

98-годишна украинка сподели, че е извървяла 10 километра под съветски обстрел, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Агенцията добавя, че по думите ѝ дамата си е пособия при ходенето с спонтанни бастуни и спяла на земята, бягайки от окупираното от съветските сили село Очеретине в Донецка област, в опит да доближи територия под контрола на Киев.

Жената, която се споделя Лидия Степановна, декларира във видео, публикувано през вчерашния ден от украинската полиция в обществените мрежи, че е вървяла без вода и храна и няколко пъти е падала, само че нейният " темперамент " я е движил напред.

" Преживях онази война (Втората световна) претърпявам и тази война ", споделя седналата на легло в подслон Степановна, облечена в палто, което не ѝ е по размер, и със кърпа на главата, а в ръката си към момента стиска дървена пръчка, която е употребила като бастун, отбелязва Ройтерс.

" Останах без нищо. Напуснах моята Украйна пешком ", прибавя тя, като показва, че войната, която в този момент Русия води против нейната страна, по нищо не наподобява на Втората международна война.

" Домове се изгарят и дървета се изкореняват ", споделя тя.

Украинското министерство на вътрешните работи сподели в изказване на своята интернет страница, че дамата е открита от украински военнослужещи вечерта и е предадена на полицията, която я е отвела в подслон за евакуирани жители.

" Служителите на правоохранителните органи търсят нейни родственици ", разяснява министерството.

Ройтерс показва, че за момента не е ясно къде е открита дамата. Агенцията обръща внимание на обстоятелството, че навлязлата в третата си година съветска инвазия е оставила милиони украинци без дом, откакто е опустошила техните градове и села.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР