Вълна от размирици в Македония предвижда Ню Йорк таймс. Руското

...
Вълна от размирици в Македония предвижда Ню Йорк таймс. Руското
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Русия буни Македония

Вълна от безредици в Македония планува Ню Йорк таймс.

Руското Главно разследващо ръководство финансира избрани кръгове в балканската страна, които да стартират митинги против съглашението на новото име на някогашната част на Югославия. Премиерите в Скопие Зоран Заев и в Атина Алексис Ципрас неотдавна сложиха край над двадесетгодишния спор за името на югозападната ни съседка, която одобри названието й да бъде Република Северна Македония. Скопие предходната седмица получи покана за започване на договаряния за пълноправно участие в НАТО. Приемането на Македония бе блокирано в продължение на десетки години поради Гърция.

По-рано Заев уточни, че неговите съграждани ще излязат на референдум за равнището име на своята страна и в случай че то бъде признато, ще падне и последната спънка за възприятието на страната в Пакта. Влизането на още една страна от Балканите във военния съюз не е преференциално за Русия и ето за какво Москва насочи съществени парични потици към съперници на властта в Скопие. Целта е страна да остане Бивша югославска република Македония и проевропейският кабинет на Заев да падне от власт. Такова развиване на събитията може да дестабилизиран освен Македония, само че и целия район, написа още изданието от Съединени американски щати.

Вестникът напомня, че по време на парламентарните избори в Черна гора през 2016 година в балканската страна бе оголен скрит план, чиито следи водеха към Москва. Тогава на власт пристигна проевропейска партия и дребната балканска страна стана член на Пакта преди година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР