Вълна от гневни коментари предизвика поредният шокиращ случай на насилие

...
Вълна от гневни коментари предизвика поредният шокиращ случай на насилие
Коментари Харесай

Бащата на детето, бито в Перник: Не е могъл да се защити по никакъв начин

Вълна от гневни мнения провокира следващият фрапантен случай на принуждение над дете в Перник, за който ви съобщихме тази заран. На видеото се вижда по какъв начин момиче удря и унижава възпитаник със специфични потребности, а грозната преживелица е следена безучастно от други деца.

По случая върви произвеждане. Детето е доста уплашено и показа пред екип на Bulgaria ON AIR, че се усеща унизено от случилото се. Неговият татко - Петър Анестиев, пък се усеща наскърбен. Видеото е публикувано от лелята на битото момче, която се надява това да е последният сходен случай.

" Попитах го: Защо са ти тези синини? Отговори: Тате, ударих се в дирек. Бях на работа. Класната му ми се обади и ми сподели, че има клип за мен и че е пребит от момиче. Идваше ми да се разплача. Призна си. Каза, че три момчета и три девойки са му налетели и почнали да го бият. Не е могъл да се отбрани по никакъв метод ", описа бащата на битото момче.

Момичето, което е упражнило насилието, е щерка на някогашна директорка на учебно заведение в Перник.

" Още през днешния ден ще има бърза реакция, всички институции са сезирани. Няма по какъв начин да проявим каквато и да е толерантност към това, което видяхме. Радващо е, че никой не демонстрира приемливост към подобен вид държание, тъй като в тези клипове видяхме принуждение над дете със специфични просветителни потребности - това е неприемливо ", съобщи пред Bulgaria ON AIR кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той се е срещнал потърпевшото дете, с неговия татко и съучениците на момчето.

" В неговия клас той е доста добре признат, средата е доста добра. Децата бяха настръхнали. Ако няма съответна реакция от институциите, подобен вид принуждение може да провокира ответна реакция, която никой от нас не желае ", сподели още Владимиров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР