Вълна от демонстрации на ученици заля вчера Съединените щати от

...
Вълна от демонстрации на ученици заля вчера Съединените щати от
Коментари Харесай

Вълна от ученически протести срещу насилието с огнестрелно оръжие заля САЩ

Вълна от демонстрации на възпитаници заля през вчерашния ден Съединените щати от щата Аризона на югозапад до Мейн на североизток в символ на митинг против насилието с огнестрелни оръжия и в памет на жертвите на стрелбата в гимназията в Паркланд, Флорида, съобщи Асошиейтед прес.

Протестите се разпространяваха от учебно заведение на учебно заведение и от щат на щат, като младежите споделяха проектите се за демонстрации в обществените мрежи. Някои от деянията продължаваха тъкмо 17 минути, колкото на брой бяха убитите в Паркланд. Няколкостотин възпитаници от Мериленд не се явиха на занятия, с цел да създадат протест във Вашингтон. Стотици излизаха от учебните здания за митинг през обедната отмора в градове от Чикаго, Илинойс, до Остин, Тексас.

По мотив кръвопролитието във Флорида през вчерашния ден президентът Доналд Тръмп даде обещание, че неговата администрация ще ускори ограниченията за надзор върху хората, които получават огнестрелно оръжие.

"Ние ще бъдем доста строги с инспекциите на предишното [...], ние ще сложим доста мощен акцент върху инспекциите на душевното здраве ", сподели той в Белия дом на среща с възпитаници, учители и родители, включително от гимназията във Флорида.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР