Вълкът от София е ощетил хиляди в Австрия и Германия

...
Вълкът от София е ощетил хиляди в Австрия и Германия
Коментари Харесай

Вълкът от София е ощетил потърпевшите в Австрия и Германия с близо 100 млн. €

" Вълкът от София " е ощетил хиляди в Австрия и Германия с над 100 милиона евро. Израелецът Гал Барак беше арестуван у нас през предишния месец по искане на Австрия. Схемата, по която е мамил хора в интернет, е добре позата в целия свят и е постоянно срещана. У нас Гал е прикривал бизнеса си зад видимо законна активност. Очаква се решението на българския съд за екстрадиция по искане на Виена.

Бизнесът за стотици милиони на Гал Барак следва няколко правилото - главният, жертвите да бъдат платежоспобни и да желаят да влагат в рискови вложения, идващият - разноските да са минимални и третият - затулен зад законна активност. Така израелецът основава мрежа от няколко прът центъра и едно сдружение за интернет реклама и капиталови уеб сайтове.
Явор Колев, шеф отдел " Киберпрестъпност " - ГДБОП: Където се популяризира този метод, посредством който можеш да спечелиш огромни суми пари, в случай че залагаш на повишение или понижаване на цената на бинарни варианти.
При регистрация в уеб страниците за виртуални вложения, вложителят показва телефон за връзка. В процеса се включват прът центровете, които в поредност от телефонни диалози нападат жертвите с оферти за все по-големи залози до момента в който се откри, че са вложили и последния си цент.
Явор Колев, шеф отдел " Киберпрестъпност " - ГДБОП: Занулява се техния акаунт и се вижда, че те са изгубили всички пари. Инфраструктурата беше в България, причинителите на закононарушението в България, а жертвите на закононарушението в Австрия и Германия.  Прокуратурата взе участие в следствие на огромна онлайн финансова комерсиална машинация Прокуратурата взе участие в следствие на огромна онлайн финансова комерсиална машинация
По мотив публикуваната от австрийски медии информация за следствие на онлайн финансова комерсиална машинация, пресцентърът на Прокуратурата на Републи...

Гал Барак е пристигнал у нас през 2017 година, стартира да записва компаниите си, като последно основава сдружение за търговия с финансови принадлежности. Така приготвя основата за лъжливата си активност.
Явор Колев, шеф отдел " Киберпрестъпност " - ГДБОП: Иначе те тук правят всичко в границите на легална активност. Плащат налози, пращат осигуровки, наемат работна ръка, всичко, което правят тук, са се стремели да не нарушава българското законодателство.
България и Чехия се оказват привлекателни за Гал преди всичко с достъпа до високоскоростен интернет, който е значим, тъй като връзката на прът центровете със жертвите е през интернет телефония. Така се имитира, че позвъняванията са от територията на Англия и за вложителите всичко наподобява съвършено.
Явор Колев, шеф отдел " Киберпрестъпност " - ГДБОП: Използвали са това, че в България има задоволително квалифицирани хора, които против умерени заплати биха могли да работят в такива прът центрове. Знаещи по няколко езика.
Заедно с Гал у нас са арестувани още четирима. За антимафиотите ни схемата към този момент е позната, защото друга такава група беше разрушена през есента на 2018 година Тогава в нея участваха израелец, сърбин и българин.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР