Валери Симеонов единодушно е преизбран за лидер на НФСБ на

...
Валери Симеонов единодушно е преизбран за лидер на НФСБ на
Коментари Харесай

Конгрес преизбра Валери Симеонов начело на партията

Валери Симеонов единомислещо е избран отново за водач на НФСБ на третия постоянен конгрес на политическата мощ, оповестиха от пресцентъра на партията. Конгресът се организира при закрити врата.

Междувременно нощес се разбра, че в навечерието на конгреса е имало много оставки в хасковските структури на партията. Общински звена в района застанаха зад някогашния регионален координатор на партията, който твърди, че е заменен еднолично от Валери Симеонов, заяви БиТиВи.

10 от 11 общински координатори в Хасковско си потеглят от НФСБ. В писмо, подкрепено от тях, те упрекват Симеонов, че е влезнал в коалиция с ГЕРБ, без да се допита до локалните структури, както и че не извършва предизборните си обещания.

" Ние излъгахме гласоподавателите като ходихме на събрания и ги убеждавахме да пропагандира. Хората имаха вяра, че ще станат 300 лв. пенсиите, а това не се случи. Хората не го одобряват това ", сподели някогашният регионален координатор на НФСБ Кръстьо Кръстев.

Конгресът направил промени в устава, измежду които основаване на младежка конструкция на НФСБ, предвид на увеличение броя на младежите в политическата мощ. Възрастта на членуващите в младежката конструкция е 35 години. Сред измененията е въвеждане на длъжността народен координатор, както и смяна на мандатността на конгреса от 3 на 4 години.

Ръководството на НФСБ резервира състава си, откакто делегатите още веднъж единомислещо преизбрали Данчо Хаджиев и народните представители Валентин Касабов и Борис Ячев за заместник-председатели на политическата мощ.

Конгресът утвърдил състава на народен политически съвет, в който, с изключение на влизащите по право районни и регионални координатори влизат Петьо Георгиев, районният координатор за Пловдив Костадин Гаров, синът на Николай Хайтов – Александър, Петко Събев и регионалният шеф на Стара Загора Гергана Михова.

За ръководител на националната контролна комисия също е избран отново националният представител Христиан Митев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР