Валентино Роси ще запомни дебюта на Гран При на Тайланд

...
Валентино Роси ще запомни дебюта на Гран При на Тайланд
Коментари Харесай

Валентино Роси: Този уикенд наистина напреднахме

Валентино Роси ще запомни дебюта на Гран При на Тайланд в MotoGP с положително. Италианецът започва от втора позиция в неделя, а предния ден бе изпуснал полпозишъна за единствено 0.011 секунди. След старта на тайландското трасе " Чанг " Доктора съумя да излезе на лидерската позиция, която задържа в продължение на седем обиколки.

Роси не съумя да се качи на подиума и финишира четвърти, само че на единствено секунда и половина зад спечелилия, а съотборникът му Маверик Винялес зае третото място. Според Доктора точно това съревнование отбелязва напредъка на YZR-M1 и Yamaha.

" Този уикенд напреднахме доста. За страдание не бях задоволително мощен, с цел да се кача на подиума, само че въпреки всичко това бе доста по-добро съревнование от последните три – четири ", показа Доктора, който финишира в Австрия с 14 секунди закъснение, в Сан Марино – с 19 и в Арагон – с 15.
“It’s a surprise for us” - @ValeYellow46 #ThaiGP pic.twitter.com/RE6z31dMtc
— MotoGP™ (@MotoGP) October 6, 2018
" Аз бях в челото, стартирах оттова, бяхме конкурентни. Все още не е задоволително, защото Маркес и Довициозо бяха по-бързи от нас. Трябва да разберем дали самата писта ни оказа помощ да стигнем до този резултат или в действителност направихме стъпка напред ".

" I was not strong enough for the podium " - @ValeYellow46

'The Doctor' was back in the mix in Buriram #MotoGP | #ThaiGP https://t.co/beqbqij4fL pic.twitter.com/BFGCbQcREZ
— MotoGP™ (@MotoGP) October 7, 2018
Япония е идната спирка на MotoGP и е първият от идните три поредни кръга. След малко завръщане в Италия, Роси ще дойде в Япония с оптимизъм, защото " Мотеги " е една от обичаните му писти.

" Връщам се отново в Италия, тъй като не ми се желае да прекарам пет седмици в Азия. Прекалено съм остарял за това. Нужни са ми моето легло, моя тв приемник, моята кухня. Ще остана малко у дома, ще упражнявам и ще се приготвя за идните надпревари. Надявам се на " Мотеги " да е изсъхнало, тъй като предходната година беше призрачен сън. Ако в действителност сме постигнали прогрес, той ще си проличи и на трите надпревари, които предстоят ", добави Валентино.
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР