Валентина Милева ни помоли да публикуваме нейния разказ за всичко,

...
Валентина Милева ни помоли да публикуваме нейния разказ за всичко,
Коментари Харесай

Само във Фрог: Сагата с Българското туристическо дружество и хижите се заплита: Проговориха още препатили

Валентина Милева ни помоли да публикуваме нейния роман за всичко, което е претърпяла с представителите на БТС - София.

 

Пускаме текстът без редакторкса интервенция!

 

Здравейте, другари!

 

След вчерашния подаден сигнал от сътрудниците на хижа,, Христо Смирнески ”, желая да Ви уведомя и за нашия проблем с БТС!  

Председател  съм на Сдружение Търговско дружество,, Амбарица ” Троян, парк,, Къпинчо ” туристически дом,, Никола Габърски ”. 

 

От 21 години, работя в Дружеството, а от 2011 година съм държавник без хонорар!  

Относно: парцел туристически дом,, Никола Габърски ”. 

 

На 09.02.2023г., като Председател на Сдружението получих Предизвестие за преустановяване на Договор за наем изх.№ 1376/ 07.02.2023г., подписан сред Български Туристически съюз  и Туристическо сдружение,, Амбарица ”.

 

Договорът за наем беше подписан краткотрайно до изясняване на връзките сред БТС и СТД,, Амбарица ” гр. Троян. 

 

Собствеността на намиращия се в държавния парцел № 138021 в землището на гр. Троян, околност Къпинчо, Туристически дом,, Никола Габърски ”, е на Сдружение Търговско дружество,, Амбарица ” Троян. 

 

Моля да обърнeте внимание, че актуалният УС, заседавал на 12.01.2023г., не е вписан в ТР и към сегашния миг се апелират решенията на Общото заседание извършено на 15.10.2022г., и писмото позоваващо се на решение на УС на БТС, е направено от нелигитимен орган. 

 

Туристически дом,, Никола Габърски ”, е издигнат със средства събрани от членовете на сдружението и дарения. През 2003 година го актуваме с Акт  Публича Държавна Собственост. 

 

Определен е период за непринудено осъществяване на заповедта, както и период за наложително осъществяване. В заповедта е включено на съображение чл.60, ал.1 от Административнопроцесуален кодекс и авансово осъществяване. 

 

След като измина този период, ми се обади Председателя на БТС, господин Венев и  ме попита какво ще вършим с туристически дом. Аз му  отговорих, че този УС е нелигитимен и че нарушава закона, само че той ми отговари, че остарелия УС, е бил дал своя вот същото, за което бях излъгана. След това пак  организирахме диалог с предложение от негова страна, да създадем работна среща с Предсетателите на сдруженията в Община Троян, на туристически дом.

 

Попитах го  кой ще участва от БТС, той ми отгоораря, че той и изп. секретар. 

 

Съгласих се  да проведем срещата на туристически дом на 15.03.2023г., от 11:00ч. 

На 15.03.2023г. Председателя и Секретаря, дойдоха в обекта с още пет индивида, като двама са представители на остарелия УС - Васил Николов и Георги Георгиев. 

След срещата ми декларират, че би трябвало да изготвим Протокол за  приемане на Туристически дом,,Никола Габърски ”, на което аз му заявих, че това няма да го позволи да се случи.

 

И тогава те  започнаха да разказват сами  ДМА  ( дълготрайни материални активи ) без представител от сдружението. Този протокол е с погрешно съдържаие. Предупредих го, че това което вършат е нарушаване, като господин Венев ми отговари, че за цел имали базата да стане,,Национална спортна база ” и  сдружението ще  си остане притежател.

 

Каквото и да споделяше, към този момент не му  имах вяра. 

 

Подадох  сигнал на 112 за отнемане на държавно имущество.  

 

И другото най-куриозно е, че като дойдоха чиновниците на реда, те  попитаха кой ще се яви в районно управление (на МВР) да даде сведение по случая от страна на БТС.  И какво мислите стана? Отиде  Васил Николов? Искам да знам, като какъв отива той? При изискване, че ръководителя и секретаря,  бяха на място.  

 

На потегляне ми обявиха, че в  обекта ще остане охранител от БТС и още двама охранители от гр.Троян. Толкова ли финансови благоприятни условия има БТС, че си разрешават такива разноски за ФРЗ ( фонд работна заплата)?  

 

Съветникът на господин Венев, господин Валентин Николов,е бил акредитиран от господин Венев, да отиде да ревизира в държавните и общински институции статута на сдружението. Да смени собствеността на партидите за  Ел. сила и ВиК.  

 

Няма по какъв начин да се извърши инспекция, тъй като сдружението е самостоятело юридическо лице и никоя държавна или общинска институция, няма право да им дава информация.

 

Но се оказва, че може тъй като сменят ел. партидата на сдружението, като вършат питане до Електрохолд от името на Вецислав Удев на 29.03.2023 година, и както знаете той е умрял преди няколко години. Не знаех, че умрял човек може да прави запитвания! 

 

На 23.03.2023г. в обекта сутринта  дойде Валентин Николов, следобед  дойдоха Васил Николов и Радован Радованов представители на БТС.

 

Без да ми се обадят, че са в постройката, започнаха да инсталират охранители камери и да сменят ключалки на пространства и входна врата също по този начин и помещението за дървата е заключено от Васил Николов.

 

На същия ден аз и фамилията ми останахме без достъп да излезем на открито. Синът ми който е на 15 години получи паник офанзива от напрежението, който претърпя.

 

Не можехме да излезем на открито, тъй като в случай че го бяхме създали, нямаше да можем да влезем назад в дома. Те това желаеха, да излезем и да заключат входа.

 

На 24.03.2023г.  провалят образователният развой на дедето ми. В същия ден ми изключват и тока. И по какъв начин си разрешиха да спрат тока при изискване, че партидата дотогава е на сдружението? Останахме без ток и отопление до вечерта, когато  се  върна Николов от хижа Коман. Тогава ни пуска тока и ми дадоха ключа за помещението за дърва.

 В същия миг Васил Николов ме подкани да подпиша контракт за наем като физическо лице с БТС, в противоположен случай ме заплаши, че на другия ден ще докара служащи и ще стартира ремонт в кухнята, в която се храним, като единствена стая до която имахме достъп.

 

Кой е упълномощил Васил Николов да изготвя контракти без знанието на членовете на УС на БТС?  

 

На 24.03.2023 година, Васил Николов преди да отиде на хижа,,Коман ", двамата с Валентин Николов, си уреждат среща с Областен Управител на Област Ловеч, и при диалога му с него са споделили, че съм ги посрещнала с пушки на входа! 

 

Моля Ви да споделите обявата, да се види какви хора са в структурата на БТС - София!

 

Валентина Милева, ръководител на Сдружение Търговско дружество,, Амбарица ”
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР