Валентина Георгиева и Теодор Трифонов се класира за финалите съответно

...
Валентина Георгиева и Теодор Трифонов се класира за финалите съответно
Коментари Харесай

България с два финала на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Валентина Георгиева и Теодор Трифонов се класира за финалите надлежно на прескок и на земя на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Възпитаничката на Филип Янев завоюва квалификацията с обща оценка от двата прескока 13.575 точки (първи прескок 13.600 точки и втори прескок – 13.550 точки).

„ Чувствам се удовлетворена от прескоците, които направих. Допуснах леки неточности на първия прескок, само че мина. Във финала напрежението ще е по-голямо. Ще се опитаме да го избегнем оптимално. Още малко ще се напънем и ще стане. Треньорът ми има леки забележки, само че като цяло е удовлетворен. На тази св несъмнено има конкуренция. Доста огромна. В съпоставяне с Купата в Баку, тук има конкуренция. Тук ще играя четири уреда. Земята, стига да я изиграя, защото имам травма в глезените, в случай че устоят, ще се надяваме на висока оценка и на този апарат ", сподели след представянето си Валентина Георгиева.

В пресявките на земя Теодор Трифонов приключи с пети резултат. Състезателят на Дмитрий Николов беше оценен с 13.800 точки, което му разреши да попадне измежду осемте най-хубави на този апарат.



„ Доволен съм, най-много от изиграването си. Това е първият ми край на Световна купа при мъжете. Още по-ценно е, че е пред родна аудитория, вкъщи. Имах упования да се класирам за този край, тъй като на този апарат бях най-подготвен. Най-високата ми начална оценка е точно на земя. Надявах се до последно, изиграх си и се случи “, показа след квалификациите Теодор Трифонов.

Утре надпреварата в Двореца на културата и спорта продължава с квалификациите на прескок, успоредка и висилка при мъжете и на земя и греда при дамите.

Началото е от 14.00 часа, а входа за феновете е свободен.

Финалите на Световната купа по спортна гимнастика във Варна ще се проведат през уикедна и ще бъдат излъчени директно в ефира на Българска национална телевизия 3.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР