Валентин ЙОРДАНОВЦСКА 1948 победи с 2:0 Арис в Солун в

...
Валентин ЙОРДАНОВЦСКА 1948 победи с 2:0 Арис в Солун в
Коментари Харесай

ЦСКА срази Арис в Солун

Валентин ЙОРДАНОВ
ЦСКА 1948 победи с 2:0 Арис в Солун в последната контрола преди началото на шампионата в efbet лига. Тимът на Атанас Рибарски гостува в събота на Левски.
Двубоят бе равносилен, само че " алените " изковаха авторитетния триумф над гръцкия гранд със мощна игра в първите 15 минути на второто полувреме. Стоян Стоичков (48) откри, а националът Георги Русев (59) оползотвори контраофанзива и удвои. Дебют през първите 45 минути направи новото бразилско попълнение Талис.
След умерено начало, в което съвсем липсваха забавни обстановки, Елитон сбърка и разреши на Грей да му отнеме топката и да центрира в наказателното поле на гостите, само че там никой не съумя да засече. Антонио Вутов (16) стреля, само че в навън. Талис (20) получи добра топка и я пусна по земя към точката за осъществяване на дузпа. Там Русев я засече от придвижване, само че стреля високо над гредата.
Преди почивката Ивайло Чочев тормози треньорския щаб, откакто се сблъска с неприятелски състезател и очевидно изпитваше болежка. Все отново той довърши първото полувреме.
На почивката Атанас Рибарски направи много промени, които дадоха бързо резултат. След напън Стоян Стоичков лиши топката от бранител на Арис наоколо до наказателното поле на гърците, напредна и малко пред границата на пеналтерията стреля под плонжа на вратаря на " жълтите ". Контраатака като по учебник донесе втори гол на ЦСКА 1948. Сърбинът Неделко Пишчевич съумя да отнеме и да подаде на Том Рапнуи. Привлеченият от Ботев Вр младеж на Тулуза нахлу в наказателното поле, пусна по земя в центъра на пеналтерията и Русев без проблем откри вратата на гърците.
Даниел Наумов опази мрежата си след удари на Джурасей и Панагидис.
ЦСКА 1948 записа втора победа в летните си контроли след 3:1 над Сепси (Рум). " Червените " направиха 1:1 с Марибор (Слвн), изгубиха от първенеца на Хърватия Динамо (Загреб) с 2:3 и с 0:1 от вицешампиона на Гърция Панатинайкос.
Дни преди началото на шампионата клубът притегли алжирския национал Аймен Маюс. За договорката се похвали главният спонсор Цветомир Найденов, който разгласява негова фотография в обществените мрежи и написа: " Успех, докторе ".
25-годишният нападател има 7 мача и 5 гола за националния тим на Алжир. Той е голмайстор от шампионата за Купата на Африка през 2022 година Маюс е играл в родината си за Джижел, Батна, Айн Млила и гранда УСМ Алжир, откъдето идва в ЦСКА 1948. В кариерата си има 123 мача с 33 гола и 8 асистенции.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР