Валентин Андреев от няколко години е сред най-добрите млади български

...
Валентин Андреев от няколко години е сред най-добрите млади български
Коментари Харесай

Валентин Андреев пред Sportal.bg: Целта ми на Младежките олимпийски игри е да стана шампион

Валентин Андреев от няколко години е измежду най-хубавите млади български спортисти и усъвършенства връх след връх в хвърлянето на чук, а се показва сполучливо и в тласкането на гюле. 2018-а досега също е доста сполучлива за 16-годишния ни гений, който завоюва сребърен орден на Европейското състезание за юноши и девойки под 18 години в Дьор, а единствено седмица по-късно се подреди десети и на Световното за юноши под 20 години в Тампере. Валентин се приготвя под управлението на своя татко Андриан Андреев и досега тандемът е извънредно сполучлив. Сребърният евромедалист тази година усъвършенства върховете под 18 и под 20 години, а през есента му следва присъединяване и на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, където си е сложил висока цел. Андреев даде особено изявление за Sportal.bg , в което приказва за страстите след медала, за всекидневието си, за прехода от юноши към мъже и за най-важния конгрес за него тази година - Младежките олимпийски игри.

- Вальо, мина към месец от сребърния орден на Европейското състезание. Участва в един извънредно мощен край със международен връх, с какви усеща се връщаш към този миг?
- Все още мисля за това състезние, несъмнено съм единствено с позитивни страсти от там, веселя се, че постигнахме задачата си и взехме орден от това състезание. Наистина беше извънреден край и, несъмнено, най-интерестното е международният връх, който беше подложен в последния опит.

- Как отпразнувахте сребърния орден след завръщането в България?
- Отпразнувахме медала чак след Световното. Беше в действителност вълнуващо, откакто се прибрах в България и всички да те чакат с неспокойствие.

- В момента почиваш ли си или към този момент възобнови тренировки за Младежките олимпийски игри през есента?
- Не сме оставили тренировките и упражняваме съвсем всеки ден, сега се приготвяме за Младежките олимпийски игри наесен.

- Във финала на Световното под 20 години в Тампере направи единствено един сполучлив опит и не съумя постигнеиш мощен резултат, както в квалификациите. Каква беше повода?
- Бях подготвен за по-добър резултат и също по този начин много стимулиран, само че за жал не се получи оптималният резултат. Доволен съм, че съумях да се класирам на край при по-големите и от това съревнование, тъй като научих много от него.


A post shared by Valentin Andreev (@andreev.ht) on Jun 11, 2018 at 4:47am PDT
- Вече си рекордьор на България под 18 и под 20 години. Вървиш решително и на интернационалната сцена, ще продължиш ли със мощните си изяви и при мъжете?

- Надявам се да имам възможнота да вземам участие на огромни конгреси и при мъжете, тава е фантазията ми.

- Твоят татко и треньор Андриан Андреев сподели, че най-хубавите ви тренировки са интернационалните надпревари, споделяш ли мнението му?
- Напълно съм склонен и споделям мненето му, че тренировките на надпревари са най-хубави, тъй като там страстта, мотивацията и адреналинът са на доста високо равнище и самата централизация в опита е доста по-голяма.

- Започнал си да усвояваш техниката в хвърлянето на чук от напълно дребен, това ли е разковничето на триумфа?
- Да, от напълно дребен започнах с този спорт и от дребен следя по-големите от мен по какъв начин упражняват. Не е елементарно и не знам дали това повода за триумфа. Знам, че всеки може да реализира всичко, в което е вложил цялата си страст.

- Имало ли е тежки моменти по време на подготовка, в които ти е минавало през акъла да оставиш спорта на назад във времето?
- Имали сме много тежки моменти в тренировките и моменти, в които не се е получавало, само че в никакъв случай не съм си мислел да се отхвърлям.


A post shared by Valentin Andreev (@andreev.ht) on Jul 10, 2018 at 8:53am PDT
- Вече завоюва един орден на европейско равнище тази година, каква ще е задачата ти на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес?

- Спечелих този сребърен орден с много страсти, само че задачата ми за тази олимпиада е да стана първенец. Дори и да звучи мъчно, ние постоянно слагаме летвата много високо. Надявам се всичко да е наред и да съм здрав, а там ще дам всичко от себе си и да популяризира България по най-хубавия метод.

- Опитваш ли на тренировки да хвърляш с мъжкия чук и смяташ ли, че преходът от юноши към мъже ще ти бъде по-труден?
- Да, упражняваме и с мъжкия чук и сигурно този преход ще е най-трудният, защото чукът става по-тежък и всичко ще стане по-различно. За момента се концентриряме към тази възраст, а по-късно ще гоним и мъжете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР