Валенсия. Испания ще посрещне стотици мигранти във Валенсия в неделя,

...
Валенсия. Испания ще посрещне стотици мигранти във Валенсия в неделя,
Коментари Харесай

BBC: Испания ще приеме повече от 600 мигранти, нежелани от Италия и Малта

Валенсия. Испания ще посрещне стотици мигранти във Валенсия в неделя, откакто бяха избавени от Средиземно море и им бе отхвърлен достъп до Италия и Малта, написа BBC .
Ще дойдат три кораба, пренасящи 630 мигранти, които бяха избавени покрай крайбрежията на Либия през последния уикенд от кораба Aquarius.
Голям банер ще поздрави мигрантите, а здравните чиновници и преводачи ще им окажат поддръжка.
На кейовете на Валенсия 1000 служащи от " Червения кръст " ще оказват помощ на мигрантите. Освен това ще участват полицейски чиновници, които ще се грижат за сигурността на мигрантите и доброволците
Според публични лица измежду избавените мигранти има 123 непридружени малолетни, 11 деца под 13-годишна възраст и седем бременни дами.
Новото социалистическо държавно управление на Испания даде обещание безвъзмездна здравна помощ и съобщи, че ще прегледа всеки случай на леговище.
" Наш дълг е да помогнем да избегнем филантропична злополука и да предложим на тези хора безвредно пристанище, с цел да осъществим отговорностите си във връзка с човешките права ", сподели министър председателят Педро Санчес по-рано тази седмица.
Той е възприел другарска позиция по отношение на мигрантите, откогато зае поста преди две седмици.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР