Валежи и ново захлаждане предстоят в средата на новата седмица,

...
Валежи и ново захлаждане предстоят в средата на новата седмица,
Коментари Харесай

Октомврийски обрат във времето! Синоптици с отчайваща прогно...

Валежи и ново захлаждане предстоят в средата на новата седмица, предвиждат синоптици от Национален институт по метеорология и хидрология. През първата половина обаче ще бъде най-вече слънчево, в утринните часове тук-там с понижена видимост или мъгла. Минималните температури ще се намалят, за разлика от оптималните, които ще продължат да се покачват, повече в планинските региони.

Що се отнася до през днешния ден, над страната температури ще бъдат сред 3° и 8°, по Черноморието до 10°-14°; в София - към 4°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. 

Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще бъде доста по-високо от междинното за месеца.

В неделя над страната ще бъде най-вече слънчево. Преди обяд тук-там в котловините и към водните басейни ще има мъгла. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 21°, в София - към 18°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 12°, на 2000 метра - към 5°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с до сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 16°-19°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР