Ваксините срещу Ковид-19 били експериментална течност, а Ковид-19 бил сезонен

...
Ваксините срещу Ковид-19 били експериментална течност, а Ковид-19 бил сезонен
Коментари Харесай

Възраждане: за ваксинираните националисти, които сеят страхове срещу ваксините


Ваксините против Ковид-19 били " пробна течност ", а Ковид-19 бил сезонен грип - това настояват от " Възраждане ", които са твърдо срещу зеления документ. Една трета от депутатите им в Народно събрание обаче са имунизирани.

Костадин Костадинов, ръководител на " Възраждане "

Четирима от тринайсетте депутати на партия " Възраждане " са имунизирани, само че в сряда ще стачкуват пред Народното събрание. В репортаж на bTV, разкрил тази информация, те обясниха, че са се ваксинирали заради фамилни аргументи, само че не са употребявали документите си - т.е. не са ходили в заведения, фитнеси, молове и други места, където той се изисква. Да се престорим, че им имаме вяра.
Редакцията предлага
И още веднъж ще има митинг

" Възраждане " плаши с националния митинг на 12 януари още от края на декември, декларирайки, че е срещу " рестриктивните мерки и дискриминационните ограничения " и за отбрана на човешките права. В деня, когато светът ще следи с нараснало внимание всяка вест от срещата на Съвета НАТО-Русия, в България фокусът ще е демонстрацията на Костадинов и сподвижниците му. Това е същият Костадинов, който призоваваше за кавга с " русофобската сган в България ". Така партията му продължава да държи на висота реториката, помогнала ѝ да прескочи 4-процентовата преграда за Народното събрание с съвсем 130 000 гласа. На фона на ниския дял имунизирани в България, мощните антиваксърски придвижвания и неугасващата религия в тайни теории, " Възраждане " има положителни шансове да разшири електоралната си база.

В предходния митинг против маските, проведен от политическата мощ през септември 2021, се включи и АБВ, като на напред във времето беше не водачът ѝ Румен Петков, а най-разпознаваемото ѝ лице - доцент Атанас Мангъров, изявен съперник на имунизациите и тяхната резултатност, както и цивилен организации - съперници на същото. Пандемията от Ковид-19, с каквато светът не се беше сблъсквал от близо век, се оказа най-хубавият проводник за хибридната агитация. Жертвите и цялостните лечебни заведения бяха посочени като мотив, че Европейски Съюз и развитите демокрации не се оправят, странични резултати от някои ваксини бяха представяни като експоненциален растеж на наранени от " пробната течност ", а всеобщата имунизация и научни постижения - за скрит план на " Биг Фарма ". Целият боязън, който сее сходна агитация, ражда дестабилизация и безпорядък.

Така се получава странният хибрид на Ковид-националистите - под прикритието на пандемията те " продават " скепсиса в полезностите на Европейски Съюз, желаят референдум за еврото и НАТО и бият барабаните за диригентската палка на Вашингтон. Всичко това, което българското общество е чувало и преди от " Атака " да вземем за пример. Онези като НФСБ, Вътрешна македонска революционна организация, " Воля ", които останаха при обичайното мразене на роми и мюсюлмани, не съумяха да влязат в Народното събрание.

Някои от депутатите на " Възраждане " съзряха скрит план против партията си в решението да се влиза в Народното събрание единствено със зелен документ или след негативен антигенен тест за Ковид-19, който депутатите ще си заплащат сами. Партията на Костадин Костадинов откри съдружник в лицето на " ИТН " (ИТН), чиито народни представители също гласоподаваха срещу това решение. Впрочем, Има Такъв Народ също не се слави с последователи на имунизациите и ограничаващите Ковид-мерки. Този дисонанс в обединението не остана неусетен. Още повече, че един от депутатите на Има Такъв Народ - проф. Андрей Чорбанов, шеф на Института по имунология към Българска академия на науките, заплаши да влезе в Народното събрание без документ, какъвто ще се изисква от 24 януари. " Искам да забележим кой и по какъв начин ще ме спре да вляза в Народно събрание ", закани се преди време и водачът на " Възраждане ".

Поредното предизвикателство за държавното управление на Петков

" Следващата сряда тук ще има митинг, на който ще участват десетки хиляди български жители. Те ще бъдат много ядосани от това, че българските ръководещи не желаят да изслушат мнението на своя стопанин - българския народ ", съобщи Костадин Костадинов преди няколко дни. Повтаряйки заканите си в петъчния парламентарен надзор, той провокира премиера Кирил Петков да му отговори, че не се опасява от митинги. " Аз съм бил на митингите при белия рейс, бил съм на митингите при ГЕРБ, поздравявам ги - не ни е боязън от митингите, това е метод жителите да изразят своето мнение. Според мен е безконтролно в средата на идната Ковид вълна тези хора да се съберат и да се заразяват един различен ", съобщи Петков.

Протестите обаче ще усложнят желанията на държавното управление, което даде обещание мощна осведомителна акция, с цел да усили каузи на имунизациите в България - най-слабо имунизираната страна в Европейски Съюз и една от първите по смъртност в света. При такива демонстрации не са изключени и провокации, които да провокират конфликти и произшествия. А и имайки поради насъбраното напрежение поради високите енергийни цени и инфлацията, към протестиращите може да се причислят и други недоволни.

Разбира се, на 12 януари пред Народното събрание ще бъдат и четиримата депутати със зелени документи от " Възраждане ", които ще стачкуват против " античовешките ограничения ", защитили преди този момент личния си живот.

***
Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Защо българите не желаят да се имунизират?
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР