Ваксините Спутник V, произведени в белградския институт Торлак, днес получиха

...
Ваксините Спутник V, произведени в белградския институт Торлак, днес получиха
Коментари Харесай

Ваксината „Спутник V“ получи разрешение за употреба, ще се използва в Сърбия

Ваксините " Спутник V " , създадени в белградския институт " Торлак ", през днешния ден получиха позволение за приложимост от националния регулатор - Агенцията по медикаментите и медицинските средства, удостовери за Танюг министърът в сръбското държавно управление Ненад Попович.

Това значи, че имунизациите " Спутник V ", създадени в Сърбия , от през днешния ден ще стартират да се употребяват във имунизационните пунктове в цялата страна , сподели Попович, който е ръководител на междуправителствения комитет за съдействие с Русия.

Попович посочи, че до момента в института " Торалак " са създадени близо 1,5 милиона дози ваксини " Спутник V ", а до края на годината ще бъдат създадени най-малкото 4 милиона дози.

Сърбия е първата и единствената страна в Европа , която създава имунизацията " Спутник V ", сподели Попович. Благодарни сме на нашите съветски другари за готовността да споделят с нас знанието и технологията за произвеждане на тази ваксина. Това, което за другите страни е строго защитавана загадка, Русия бе подготвена да показа с нас, когато това ни бе най-необходимо. Това вършат същинските другари и ние това в никакъв случай няма да забравим, сподели Попович.

Директорката на Института за онкология на Сърбия доктор Даница Груйчич през днешния ден първа ще се имунизира с имунизацията " Спутник V ", създадена в Сърбия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР