Ваксинирането на деца от 5 до 11 години срещу ковид

...
Ваксинирането на деца от 5 до 11 години срещу ковид
Коментари Харесай

Не е започнало ваксинирането на деца в Ямбол

Ваксинирането на деца от 5 до 11 години против коронавирус в Ямболска област към момента не е почнало. До момента родителите единствено на 4 деца са поискали децата им да бъдат ваксинирани.

В три лечебни заведения могат да се слагат педиатрични ваксини в региона. В Ямбол поръчки се одобряват в регионалната болница „ Св. Пантелеймон ” и медицински център „ Бербатов ”, а в Елхово в общинската  многопрофилна болница, посочи шефът на РЗИ Ямбол доктор Радостина Калчева. За да не се стига до разхищаването на ваксина, до края на годината няма да се отваря флакон, акцентира Калчева.

Поне девет деца е добре да съберем, тъй че да отворим един флакон и в случай че е належащо ще обединим децата и в един от тези имунизационни пунктове ще ги имунизираме.

До момента в района са имунизирани към 26 % от популацията, добави Калчева.

През последните дни заболеваемостта бележи забележителен спад и сега е 178 на 100 хиляди души население и Ямболска област към този момент е напълно в оранжевата зона.

Ако се резервира такава наклонност за заболяемост след Нова година, учениците ще могат да се върнат на учебно заведение без да бъдат тествани, добави Калчева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР