Ваксинацията за тетанус в наводнените села се оказа несъгласувана със

...
Ваксинацията за тетанус в наводнените села се оказа несъгласувана със
Коментари Харесай

Ваксинацията срещу тетанус в наводнените села не била съгласувана със здравните власти


Ваксинацията за тетанус в наводнените села се оказа несъгласувана със здравното министерство. Днес слагането на отбрана от болестите след потопа стартира сутринта, само че не без проблеми.

Ваксинацията на място в трите обитаеми места стартира от тази заран в здравните служби. Имунизацията не е наложителна и се слага след пострадване и по преценка на персонален доктор.

В село Богдан имунизацията стартира на центъра на селото и без нужните условия. Сред тежки машини и прахуляк здравната сестра Стоянка Раждова слага ваксини.

Оказва се, че имунизацията не е съгласувана с Регионалната здравна ревизия в Пловдив. Затова от там питат кой е дал имунизацията и от кого се ползва.

Идеята е на спешния щаб за бедствието, в който е община Карлово. Иначе имунизацията е в имунизационния календар и се ползва през 10 години. Пострадали лица също могат да се имунизират, само че след обзор при хирург.

Според специалисти обаче към имунизация може да се прибегне и след разбор на здравните управляващи, само че единствено като крайна мярка.

От Министерството на здравеопазването предлагат ваксина да се слага единствено при нужда и след консултация с доктор.

Всички наранени от потопа села към този момент имат обикновено електрозахранване, като занапред механически екипи ще обходят уличната мрежа, с цел да бъде възобновени и осветлението. Местните обаче имат потребност от още техника и средства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР