Ваксинационният процес не е спрял. Процесът с АстраЗенека беше стопиран

...
Ваксинационният процес не е спрял. Процесът с АстраЗенека беше стопиран
Коментари Харесай

Ваксина с ниска активност бил по-добрият вариант от тежко протичане на болестта

" Ваксинационният развой не е спрял. Процесът с " АстраЗенека " беше стопиран в разгара на имунизацията на членовете на изборните комисии. Всички, които желаят, ще бъдат обхванати с ваксини на " Пфайзер ", има и дози от " Модерна ".

Това разясни пред БНР доктор Радосвета Филипова , държавен специалист в Министерството на здравеопазването и секретар на Националния имунизационен щаб. Според нея въпросът с " Астра Зенека " не е инцидентен , защото имунизациите са под засилен режим на наблюдаване.

" Всяка реакция се следи, разказва се, проучва се. Увеличават се сигналите, което не е анормален феномен. Но приканвам хората да не вършат прибързани изводи. Нека изчакаме Европейската организация по медикаментите. Ако има подозрения за имунизацията, ЕМА ще предложи решение " , акцентира доктор Филипова.

По думите ѝ вредите с доверието ще останат, само че се надява, че хората ще са рационални и ще предпочетат да се ваксинират, в сравнение с да останат на ръцете на ориста. При всички случаи ваксина, даже с ниска интензивност, е по-добър вид от тежко протичане на заболяването , безапелационен е експертът.

Според Филипова пикът на заболеваемостта не е подобаващ интервал за първична профилактика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР