Ваксината срещу варианта Омикрон на коронавируса, разработена от компанията Pfizer,

...
Ваксината срещу варианта Омикрон на коронавируса, разработена от компанията Pfizer,
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer срещу Омикрон ще бъде готова до март

Ваксината против разновидността Омикрон на ковид, създадена от компанията Pfizer, ще бъде подготвена през месец март, разгласи генералният шеф на компанията Албърт Бурла в изявление за Си Ен Би Си. Той изясни, че към този момент е почнало производството на дози от препарата, въпреки че е рисково.

Бурла сподели също, че имунизацията ще бъде ефикасна и против другите познати разновидности на COVID-19. Според него към този момент не е ясно дали има нужда от препарат, приспособен особено за Омикрон, само че Pfizer ще приготви несъмнено количество дози авансово поради запитвания от страни.
Навръх Нова година Омикрон към този момент е бил 10% от случаите на Коронавирус у нас
Вариантът Омикрон на ковид още към Нова година е циркулирал съществено в нашата страна. Това демонстрират данни, публикувани от Н...
Прочети повече
" Надяваме се, че можем да реализираме нещо по-ефективно във връзка с отбраната против инфекции, защото предпазването от хоспитализация и тежко преболедуване, които сегашните препарати обезпечават, е на задоволително равнище, само че при изискване, да вземем за пример, че е сложена трета доза ", изясни изпълнителният шеф на Pfizer.

През декември доктор Антъни Фаучи, основният специалист по инфекциозни заболявания в Съединени американски щати, съобщи, че няма нужда от особено приспособен за Омикрон препарат, защото употребяваните сега " бустерни дози прелестно се оправят ". Шефът на компанията Moderna Стефан Бансел съобщи по-рано през днешния ден пред Си Ен Би Си, че техният препарат, приспособен за разновидността Омикрон, ще бъде подготвен през есента.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР