Ваксината срещу коронавирус на Пфайзер/Бионтех вероятно ще осигури силна защита

...
Ваксината срещу коронавирус на Пфайзер/Бионтех вероятно ще осигури силна защита
Коментари Харесай

Ваксината на „Пфайзер“ вероятно защитава от тежък COVID-19, причинен от „Омикрон“

Ваксината против ковид на " Пфайзер/Бионтех " евентуално ще обезпечи мощна отбрана против всякакво тежко протичане на COVID-19, породено от новия вид на вируса „ Омикрон “, сподели основният изпълнителен шеф на немската компания " Бионтех " Угур Шахин пред Ройтерс.

През идващите две седмици ще бъдат осъществени лабораторни проби, с цел да бъде оценена кръвта на хора, който са с сложени две или три дози от имунизацията " Комирнати " на " Бионтех ", с цел да се дефинира, дали антетелата в кръвта им обезвреждат разновидността на вируса „ Омикрон “ и това ще даде отговор на въпроса, дали са нужни нови ваксини.

" Смятаме, че е евентуално тези хора да имат сериозна отбрана против тежко протичане на болестта, провокирано от разновидността „ Омикрон ", сподели съоснователят на " Бионтех " Шахин. Той посочи, че под тежко протичане на болестта схваща случаи, изискващи настаняване в болница или в интензивно поделение.

Шахин съобщи пред Ройтерс, че чака лабораторните проби да покажат прочут спад в степента на отбрана, обезпечавана от имунизацията против леко и умерено протичане на COVID-19, причиняван от разновидността „ Омикрон “, само че точните параметри на тази загуба на част от отбраната е мъчно да бъдат планувани.

Компанията " Бионтех " в незабавен порядък работи над усъвършенствана версия на своята ваксина, въпреки че още не е ясно дали тя ще бъде нужна, добави Шахин.

Той сподели, че слагането на трета бустерна доза ваксина евентуално ще обезпечи спомагателна степен на отбрана против „ Омикрон “ и тежкото протичане на провокиран от него COVID-19 спрямо имунния отговор на хората, които са минали единствено главния курс на имунизация с две дози ваксина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР