Ваксината на Пфайзер-Бионтех има ефективност от 91% за предотвратяване на

...
Ваксината на Пфайзер-Бионтех има ефективност от 91% за предотвратяване на
Коментари Харесай

Ваксината на Пфайзер-Бионтех е ефективна срещу новите варианти на коронавируса

Ваксината на Пфайзер-Бионтех има успеваемост от 91% за попречване на разболяване от Covid-19. Това заяви компанията в четвъртък, базирайки се на последните данни от клиничните изследвания на своя артикул, извършени през последните шест месеца.

Ваксината е посочила 100% успеваемост при попречване на разболяване измежду участниците в основното изследването в Южна Африка, където господства една от най-тревожните разновидности на вируса. Броят на участниците в проучването в тази страна е 800 души.

Новият резултатност на имунизацията е понижена от 95% на 91.3%, само че това е измерено в изискване на множеството нови разновидности на ковид, които циркулират по целия свят.

Главният изпълнителен шеф на Пфайзер Алберт Бурла разяснява, че обновените резултати са изчислени върху данните на 12 000 души, които са били имунизирани през последните шест месеца. Компанията ще подаде документи за приемане на цялостно утвърждение на техния артикул в Съединени американски щати. В момента имунизацията е утвърдена за приложимост в изискванията на неотложност.

Проучването " дава първите клинични резултати, съгласно които имунизацията може дейно да защищити хората и от циркулиращи сега разновидности, което е сериозно значимо за постигане на стаден имунитет и преустановяване на пандемията по света “, споделя основният изпълнителен шеф на немската компания Бионтех Угур Сахин. Именно неговата компания създаде препарата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР