Ваксина срещу новия коронавирус може да се появи в края

...
Ваксина срещу новия коронавирус може да се появи в края
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Най-големият проблем с ваксината срещу COVID-19 е хората да я приемат

Ваксина против новия ковид може да се появи в края на тази години или при започване на 2021 година. Очакването е на един от създателите на Microsoft Бил Гейтс, който в последните две десетилетия отделя доста средства за финансиране на планове, свързани с ваксини и медицина. Пред CNN той удостовери прогнозата на основния епидемиолог на Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи.
Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс отпусна 100 млн. $ при започване на пандемията от COVID-19 за битка с заболяването, като част от средствата се употребяват точно за създаване на ваксина. В своето изявление милиардерът сподели, че казусът в този случай е не толкоз създаването на имунизацията, нито даже доставката ѝ, а приемането ѝ от хората .
Ваксините би трябвало да работят в две насоки - предотвратяване от болестта и прекъсване на разпространяването му, разяснява още Гейтс. За него данните за формиране на имунитет от преболедували са обнадеждаващи, въпреки и той да продължава единствено година, т.е. да е нужна реваксинация.
В съответния случай периодите за тестване на имунизациите ще бъдат съкратени и точно това е повода доста хора да нямат доверие в тях, счита още милиардерът. Той обаче уточни, че успеваемостта им за прекъсване на разпространяването на вируса ще зависи от броя на ваксинираните - най-малко 70-80% от хората би трябвало да си слагат имунизацията.
Бил Гейтс не счита, че Съединени американски щати вършат задоволително, с цел да лимитират разпространяването на ковид. Той подлага на критика управляващите, че не търсят дейно и не тестват контактни на инфектираните лица, както и че още доста хора не носят маски. Гейтс показа и своите наблюдения за сериозното разделяне на хората в страната на такива, които прецизно съблюдават разпоредбите, и на такива, които не имат вяра в пандемията. Милиардерът декларира, че не е очаквал такова нещо за страна като Съединени американски щати.
Попитан дали чака хората да одобряват и заживеят с новия вирус, Бил Гейтс разяснява, че се надява това да не стане. Той уточни за образец възрастни хора и хора със болести, за които сходен сюжет би означавал живот като в затвор.
Още: " Конспирацията " Бил Гейтс ": Чипирането е допустимо, въпросът е в задачата (II част) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР