Важното да видим сега е, че в ситуация на война

...
Важното да видим сега е, че в ситуация на война
Коментари Харесай

Добромир Живков: Категорично препотвърждаваме избора си за членство в НАТО

Важното да забележим в този момент е, че в обстановка на война българското общество изрично препотвърждава своя избор за участие в НАТО . Това е по-скоро е от позиция на нашата изгода, съобщи социологът Добромир Живков от " Маркет линкс " пред БиТиВи.

Дори войната да свърши, глобите надали ще отпаднат толкоз скоро. Ние ще бъдем сложени в обстановка да вършим избори, изясни той.

По думите му в сегашния миг публичното мнение е изпълнено с несъгласия . Българското общество е разграничено на 3 сегмента. Има сегмент, който продължава да оправдава експанзията в Украйна, да държи тесни връзки (с Русия - б.р.), има един сегмент, който балансира сред този и другият - със мощно изявена проатлантическа настройка.

Ставаме очевидци на най-голямата война след Втората международна война (ВСВ) в Европа. Като цяло се счита, че глобите (към Русия - б.р.) са заслужени , заключи настройките на обществото ни в този момент Живков.

" Не е изненада, че множеството от българите считат, че би трябвало да работим и да разчитаме на Европейски Съюз. На общ декор остава концепцията, че би трябвало да оказваме повече филантропична помощ, което се показва и в даването на държавна финансова помощ на бежанците . По-малко са тези, които считат, че България би трябвало да оказва помощ, в това число и с въоръжение на Украйна.

От една страна желаеме да бъдем неутрални, въпреки това - ¾ от българите са за оставане в Европейски Съюз, до момента в който 60% поддържат оставането в НАТО, което е най-високият % от години . На въпроса можем ли сами да подсигуряваме своята сигурност - с сегашния си боен потенциал България не може да подсигурява своята автономия, изясни социологът.

Дали и до какъв брой българите считат, че България е обект на хибридни офанзиви от Русия - съгласно проучването, 25% от обществото ни счита, че сме във фокуса на съветската агитация. Нямаме сетивата да оценим по кое време се прокрадват тезите на съветските сили, изясни Добромир Живков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР