Важно през зимата: Как да научим децата да пият достатъчно

...
Важно през зимата: Как да научим децата да пият достатъчно
Коментари Харесай

Важно през зимата: Как да научим децата да пият достатъчно вода

Важно през зимата: Как да научим децата да пият задоволително вода? Сигурно си мислите, че вярната хидратация е лесна като детска игра. Да, само че не е, тъй като постоянно и ние възрастните забравяме да пием задоволително вода и чакаме жаждата да ни подсети.

Може би от детството си спомняте и постоянните забележки, че не би трябвало да се пие студена вода, когато човек е потен и изтощен. Вероятно спазвате правилото и до през днешния ден на собствен ред повтаряте същото и на децата си. Защото те се сещат за вода най-често когато навъртят сериозен километраж и изплезят език – безусловно.

Често безпомощно подвигаме ръце и се чудим по какъв начин да го научим това дете, че би трябвало да пие вода по-често, а освен когато жаждата не му остави различен избор. И да, това е също толкоз значимо, едвам го научим да протяга ръка към плодовете и зеленчуците, а не към чипсовете и вафлите.

Имаме възприятието, че не сме положителни родители, в случай че детето ни не пие задоволително вода. Все отново, тялото му съдържа 75% от нея и не е мъчно да се досетим, че просто няма по какъв начин да действа вярно, в случай че не се и хидратира вярно. Ако към това прибавим и безкрайното бягане и потене, шансът за дехидратация скача притеснително. А нея не е мъчно да я познаем – главоболие, световъртеж, проблеми с концентрацията, лесна отмалялост, смяна в цвета на урината. Ако хлапето има сходни недоволства, решението евентуално е, че би трябвало да пие повече вода.

Тя подкрепя и предпазването от развиване на астма и алергии. Ще му помогне да си научи уроците и да напише всички домашни. Но с цел да добие навика, че вода не се пие единствено когато си доста жаден, водеща роля имат родителите.

Разбира се, преди всичко е персоналният образец. Ако детето ви вижда да пиете вода от дъжд на вятър, няма по какъв начин да очаквате нещо по-различно от него. Знаем какъв брой положителни са децата в копирането на държанието. Затова в случай че самите ние не пием задоволително вода, това е добра причина да стартираме да го вършим – освен поради себе си.

Опитайте да въведете предписание на фамилните хранения да не се пие друго, с изключение на вода. Когато този табиет се построи в дребните, те сами ще заобикалят соковете и газираните питиета, когато би трябвало сами да избират.

Друга разумна причина децата да не пият вода е, че просто не им е вкусна. И тук можете да се намесите със също толкоз просто и дейно решение – добавяйте към чашата или шишето на хлапето няколко ягоди, боровинки или резенчета цитрусов плод. Така сигурно ще му харесва повече.

Ако желаете детето да пие повече вода, би трябвало да му осигурите елементарен достъп до нея. Затова наложително би трябвало да му слагате едно шише в раницата. У дома също е добре да има няколко, които са му на ръка разстояние.

Да, най-лесно е детето да пие непосредствено от чешмата, само че сигурно не е и най-полезно. Препоръката на Българската педиатрична асоциация е децата да пият изворна вода. Тя е с доста ниска минерализация, естествено чиста е и не минава през в допълнение пречистване или обработка с химикали. Това я прави съвършеният избор за най-малките – даже и за бебетата. Водата е най-добре да е със стайна температура – това и баба го знае.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР