Важно е, когато едни предложения излизат от една управляваща коалиция

...
Важно е, когато едни предложения излизат от една управляваща коалиция
Коментари Харесай

Стоян Михалев пред ФАКТИ: Някой държи страната ни да е под енергийна зависимост

Важно е, когато едни оферти излизат от една ръководеща коалиция е добре да бъдат разисквани в другите ѝ елементи и да е потърсено мнението на всички участници. От тази позиция ние не един път сме казвали, че метода по който работи обединението не е добър. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Стоян Михалев, народен представител от Демократична България и заместник-председател на Комисията по просвета и медии.

Заради войната в Украйна върху нас се получи един инфлационен напън, един доста сериозен скок на цените и е доста значимо да се вземат съответни ограничения за отплата на жителите, сподели Михалев.

Лесно е непрекъснато да се заплашваме вътре в границите на мъчно основания конгломерат от четири субекта. Но значимо ли е за жителите по какъв начин ние се разбираме вътре в обединението, или е по-важно какви са решенията, които се взимат.

Години наред ни бе обяснявано по какъв начин е невероятно да се откъснем от съветския газ, оказа се, че въобще не е невероятно. Ние от вътрешната страна имаме бойкот в границите на нашата страна. Очевидно е, че някой държеше да има такава енергийна взаимозависимост, съобщи Михалев.

По въпроса за рухване на ветото за районен съд Македония той сподели: Мястото за решение на този проблем е българският парламент, в случай че се стигне до гласоподаване ще забележим какво ще е разпределението на гласовете. Необмислено е авансово да споделяме какво ще се случи. Мисля обаче, че ще има огромно болшинство, което ще е срещу отпадане на ветото, сподели депутатът от Демократична България.

По мотив концепцията за 50% квота за българска музика в стратегиите на публичните медии Михалев съобщи: Това е концепция на „ Възраждане “, които пробват да вкарат едни несъгласия сред разнообразни елементи на гилдията. Част от изпълнителите към този момент желаят 100% българска музика по Българска национална телевизия и БНР. Такова нещо не е било и при комунизма.

Целият диалог със Стоян Михалев вижте във ВИДЕОТО.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР