Важно е как се взема пробата, в какво време, на

...
Важно е как се взема пробата, в какво време, на
Коментари Харесай

Здравният министър за лабораторните проби на шофьорите: Проблемът е сложен

Важно е по какъв начин се взема тестът, в какво време, на какви места. Основният аршин е равнището на чревни болести по Черноморието, а подобен взрив на болести няма. Излишно се преекспонира казусът с пробите за Ешерихия коли по морето. Това съобщи здравният министър проф. в ефира на Нова телевизия.

„ Морската вода е солена, тя унищожава тези бактерии. Морето се почисти, в този момент спрямо предишното водата е чиста ”, безапелационен е той.

За това в каква степен е ангажирано здравното министерство с лабораториите, обработващи пробите на водачите за опиати, той съобщи: „ Водещо министерство тук е Министерство на вътрешните работи. Ние можем да снабдим с експертна информация за клиничните лабораторни проучвания. Проблемът е комплициран. Пише в листовките на някои медикаменти, че не би трябвало да се кара след използването им, само че никой не ги чете. ”

„ Аз съм водач. Смятам, че не е доизчистена тази разпоредба и методът за взимане на пробите. Трябва да вземем опит от други страни ”, счита още той.

За даването на антибиотиците и медикаментите за диабет единствено против електронна рецепта, министърът акцентира: „ Очаквам да е сериозен резултатът. Така просто ще престане всеобщото използуване на антибиотици с и без потребност. В пациентското досие ще се съхранява информацията за пациента и употребяваните лекарства. ”

„ Продължава дефицитът на екипи в Спешната помощ. Никога няма да има опашка за работещи там. Цялата система има потребност от промяна. Системата би трябвало да е учредена на същински парамедици ”, сподели още той.

„ Ако един доктор работи в Спешна помощ, той се деквалифицира. Аз също съм работил там като млад доктор, от сиромашия. Мястото на лекаря не е в колата за спешна помощ ”, добави министър Хинков.

По думите му голям проблем е реекспорта на медикаменти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР