Важно е докладът на БАН за АЕЦ Белене да бъде

...
Важно е докладът на БАН за АЕЦ Белене да бъде
Коментари Харесай

И Лукарски поиска разсекретяване на доклада за Белене

Важно е отчетът на Българска академия на науките за АЕЦ " Белене " да бъде обществен, тъй като данъкоплатците са го плащали. Това е и в директна съгласуваност с концепцията за реализация на плана АЕЦ " Белене ", което е значимо за цялата общност, съобщи водачът на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски пред БНР. Той е изпратил писмо до ръководителя на Съвета на шефовете на БЕХ Петър Илиев, в което упорства да получи отчета по Закона за достъп до информация.

" За нас е изключително значимо да се отговори на един въпрос, който ние зададохме още 2013 година: " Къде ще складират нуклеарните боклуци от централата? ". Това е нещо, което по принцип е доста значимо като въпрос за Европейски Съюз и бихме желали да забележим каква трактовка е дадена в този отчет на този въпрос. От друга страна, имаше отчети от 90-те години, след това те бяха опровергани, свързани с това, че площадката, върху която евентуално би се построила централата, за разлика от тази в Козлодуй, е обвързвана със сеизмична заплаха.... ", сподели Лукарски.

Десните сили не са общували съответно по тематиката за Белене, разяснява Лукарски, който отдаде дейностите на другите десни партии на това, че тематиката " Белене " е значима за цялото общество и изключително за десните гласоподаватели. Политикът разяснява и предложенията за промени в Конституцията поради приватизацията. Той се съгласи, че е имало нарушавания в интервала, само че добави:

" Дали те са осъществявани единствено по времето на приватизацията от времето на Иван Костов, която действително се засяга от давностния период, тъй като приватизацията не е завършила тогава. Имаше приватизация и по времето на кабинетите " Борисов " 1 и " Борисов " 2 и в случай че щете, и доста сериозна по времето на ръководството на тройната коалиция. Тогава, като приказваме за закононарушения по време на приватизацията, не би следвало да заключваме един избран интервал от време. Но, това е нещо, което, по този начин да кажем, е противоречиво. Това, което е безспорното обаче като юридически факт, е, че се цели основаването на една отминалост за приватизационните закононарушения, която е равносилна на отминалостта на закононарушенията срещу човечеството. Дали те са толкоз увреждащи и толкоз тежки?! ", съобщи водачът на Съюз на демократичните сили.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР