Важно е да се възползваме от всички инструменти по справедливия

...
Важно е да се възползваме от всички инструменти по справедливия
Коментари Харесай

Красимир Ненов: Трябва да използваме всички инструменти за финансиране на справедливия преход

Важно е да се възползваме от всички принадлежности по справедливия преход. Това съобщи зам.-министърът на енергетиката Красимир Ненов по време на първото събитие по европейския план „ Преход на опциите “, проведено от „ Бранд Медия България “ – издател на медийните уеб сайтове Economic.bg, ESGnews.bg и Kmeta.bg, в Перник.

Темата е значима, защото е значимо да приказваме за провокациите, само че и за опциите, които преходът дава ", сподели Ненов, който взе участие в откриващата част на събитието.

Той показа някои от европейските принадлежности, посредством които може да се финансира справедливия преход към въглеродно-неутрална стопанска система, като Фонда за обективен преход, Модернизационния фонд, Националния проект за възобновяване и резистентност, както и промените, планувани в него.

Работата занапред следва, само че ограниченията ще подобрят енергийната успеваемост “, безапелационен е зам.-министърът.

По думите му, с помощта на посочените принадлежности предприятията ще станат по-конкурентни, домовете ни по-уютни, а децата ни ще живеят в по-чиста среда.

Ненов уточни, че предстоят още процедури, от които бизнесът и жителите ще могат да се възползват.

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и отзиви обаче принадлежат напълно на техния(ите) автор(и) и не отразяват безусловно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР