Важно е да има ясни и надлежно разписани мерки и

...
Важно е да има ясни и надлежно разписани мерки и
Коментари Харесай

Радев: Трябва да сме готови за нова COVID вълна, но без да всяваме паника

Важно е да има ясни и съответно написани ограничения и дейности на държавното управление за справяне с пандемията от ковид. Целта не е да затваряме бизнеса и страната, а да се знае какво може да се направи, че да остане в оптималната степен да действат държавни институции, бизнес и системата на образованието. Това сподели президентът Румен Радев на работната среща на " Дондуков " 2 за развиването на пандемията от у нас.

" Видяхме какво значи и какви са следствията да се ръководи пандемията при предходните талази - несъответстващо, некадърно, с безхаберие, с безпорядък на ограниченията, без критерии и проект, с потребление на НОЩ като заслон за користни политически цели и решения ", сподели още президентът.
 Лекар отхвърля да лекува тези, които изрично не желаят да се имунизират против ковид Лекар отхвърля да лекува тези, които изрично не желаят да се имунизират против ковид
" Разделям неимунизираните в две групи. В едната попадат изрично отказващите, които не могат да бъдат достигнати с причини и пребивавам...

Румен Радев поздрави Министерство на здравеопазването в лицето на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, че " освен за малко време е осъществен изчерпателен разбор на оправянето с предходните талази, само че за първи път имаме обстоен проект с ясни критерии и индикатори какви ограничения би трябвало да се ползват и по какъв начин да се работи, какво обезпечаване би трябвало да има, по какъв начин да се разгърне здравната система, с цел да се минимизират следствията от пандемията ".

" Това е доста обезпокоително за всичко осъществено досега от здравната система и държавното управление за справяне с пандемията, разяснява Радев. Хиляди българи изгубиха живота си, по тази причина е значимо да имаме ясна осведомителна акция, хората и институциите би трябвало да знаят какво и по какъв начин се прави, сподели още президентът.

" България е на трето място в Европейски Съюз по смъртност и на осмо място в света. Това е доста обезпокоително положения ", безапелационен бе президентът, допълвайки: " Целта не е да затваряме бизнеса и да затваряме страната ".

" Трябва да бъдем готови при нова вълна, без всяване на суматоха ", обърна се още Радев към министрите от кабинета.
 Директорът на СЗО: Много от достиженията в битката с ковид се „ подкопават “ Директорът на СЗО: Много от достиженията в битката с ковид се „ подкопават “
" Човечеството е влезнало в „ интервал на действителна заплаха “ и доста от достиженията в битката с ковид сега се „ п...

Държавният глава обърна внимание и на няколко други настоящи тематики. 

" Има рецесия с пожарите. На вратата чука и възможна политическа рецесия и възможна мигрантска рецесия ", уточни той и предизвести, че фронтът на огромния горски пожар в районен съд Македония към този момент е единствено на 4 километра от българската граница. Според Радев не би трябвало да има упреци, че в югозападната ни съседка са били изпратени български огнеборци.

" В момента управляваме няколко рецесии ", сподели от своя страна министър председателят Стефан Янев . Той разяснява, че пожарите са овладени, само че това не би трябвало да ни успокоява, тъй като заплахата е налице и би трябвало да бъдем бдителни.

Вицепремиерът Гълъб Донев уточни, че плануванаъа сума от 540 лева не е задоволителна да компенсира фамилиите на починалите при осъществяване на служебния си дълг, тъй като не може да компенсира това, което двамата чиновници биха съдействали. В съответния случай за фамилиите на починалите чиновници ще бъде препоръчана и гласувана целева помощ, сподели Донев.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР