Важна новина за новите бандероли на алкохол

...
Министърът на финансите Валери Белчев отложи новите бандероли за алкохола.
Коментари Харесай

Министърът на финансите Валери Белчев отложи новите бандероли за алкохола. Той подписа заповед, с която се променя срокът за влизане в сила на новите образци на бандероли за бутилираните алкохолни напитки от 1 януари 2022 г. на 1 април 2022 г., съобщиха от ведомството.

Причината за промяната е постъпило искане за отлагане на срока и проведени разговори с браншови организации, в които членуват най-големите вносители, производители и търговци на спиртни напитки в страната.

Бизнесът изложи пред министъра на финансите своите мотиви против срока 1 януари 2022 г., като акцентира върху възникването на затруднения и пречки в бизнес процесите, свързани с планирането и реализирането на продажбите на акцизни стоки при въвеждане на нов образец на бандеролите в този срок.

Решението на МФ е взето след анализ на редица фактори във връзка с епидемичната обстановка в страната, които водят до липса на предвидимост за производителите и търговците на алкохол и затрудненията им, свързани с планирането и реализирането на продажбите на акцизни стоки.

Срокът 1 януари 2022 г. за влизане в сила на новите образци на бандероли за тютюневите изделия се запазва.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР