Въглехидратите представляват основен източник на енергия за човешкият организъм. Те

...
Въглехидратите представляват основен източник на енергия за човешкият организъм. Те
Коментари Харесай

Храни, богати на бавни въглехидрати

Въглехидратите съставляват главен източник на сила за човешкият организъм. Те са извънредно значими за човешкия организъм. Въглехидратите извършват значими биологични функционалности в тялото ни.

Бавните въглехидрати се разграждат по-продължително време и се усвояват по-бавно. В организма бавните въглехидрати се всмукват за към два-два часа и половина. При това не се образува непотребен инсулин.

По този метод не се предизвикат внезапни промени в равнищата на кръвната захар. Именно заради това те се назовават въглехидрати с невисок гликемичен показател.

Консумацията на бавните въглехидрати подкрепя контрола на кръвната захар и понижава глада.

По продължителното асимилиране на бавните въглехидрати обезпечава измерен поток на сила сред постоянните хранения.

Диетолозите предлагат на хората, страдащи от наднормено тегло, диабет и храносмилателни проблеми, да се хранят с мудни въглехидрати. Това би трябвало да се трансформира в рутина за тях.

Приемът на повече мудни въглехидрати се предлага и е подобаващ и за изцяло здрави хора. Спортуващите също избират нисковъглехидратната диета.

Специалистите предлагат потреблението на мудни въглехидрати да е заран и на обяд.

Много елементарно може да си набавите мудни въглехидрати всекидневно. Те се съдържат в доста хранителни артикули.

Храни със комплицирани въглехидрати са млечните артикули, зеленчуците, плодовете и пълнозърнестите храни.

Млечни артикули

Те съставляват натурален източник на мудни въглехидрати. Най-подходящи от млечните артикули за набиране мудни въглехидрати са соевото мляко, обезмасленото мляко, млечните артикули, към които не се добавени подсладител и захар.

Зеленчуци

 Плодовете и зеленчуците са богати на мудни въглехидрати

Бавните въглехидрати можем да си набавим от следните зеленчуци - броколи, грах, моркови, лук, червени чушки, червени картофи, патладжани, домати, карфиол, зелен боб, маруля.

Плодове

С невисок гликемичен показател са следните плодове - крушите, че решите, кивито, грозде, праскови, ябълки, портокали, грейпфрут, сини сливи.

Пълнозърнести храни

 Пълнозърнести храни и мудни въглехидрати

Бавни въглехидрати се съдържат в ръж, овес, киноа, спагети, овесени ядки, ечемик, овесени трици, пълнозърнест самун и кафяв ориз.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР