ВАДЖИМА, Япония (AP) — Спасителни екипи работиха през снега, за

...
ВАДЖИМА, Япония (AP) — Спасителни екипи работиха през снега, за
Коментари Харесай

Снегът възпрепятства спасяването и доставките на помощ за изолирани общности, след като земетресенията в Япония убиха 126 души

ВАДЖИМА, Япония (AP) — Спасителни екипи работиха през снега, с цел да доставят доставки до изолираните селца в неделя, шест дни след мощно земетресение, блъснало западна Япония, убивайки минимум 126 души. Обилен снеговалеж, предстоящ в префектура Ишикава по-късно в неделя и през нощта, способства за спешността.

След земетресението с магнитуд 7,6 в понеделник 222 души към момента са в неопределеност, а 560 души са ранени. Последвали са стотици вторични земетресения, разтърсващи полуостров Ното, където е центърът на земетресенията.

Тайо Мацушита вървял три часа през тиня, с цел да стигне до супермаркет в град Ваджима, с цел да купи храна и други хранителни запаси за фамилията си. Домът, в който живее със брачната половинка си и четирите си деца, и към 20 близки къщи са измежду повече от дузина общности, откъснати от свлачища.

Захранването свърши и след няколко часа те даже не можеха да употребяват мобилните си телефони, сподели той пред Jiji Press.

„ Искаме всички да знаят, че на някои места не идва пом...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР