ва военно-транспортни самолета С-27J „Спартан” с екипажи от състава на

...
ва военно-транспортни самолета С-27J „Спартан” с екипажи от състава на
Коментари Харесай

Самолети „Спартан” излетяха с хуманитарна помощ за Хърватия

ва военно-транспортни самолета С-27J „ Спартан” с екипажи от състава на Военновъздушните сили, излетяха в 8 ч. тази заран, 1 януари, с цел да превозят филантропична помощ от България за бедстващите след земетресенията в Хърватия. Това оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

Да поздравят екипажите преди излитането на авиобаза „ Враждебна” пристигнаха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на Военновъздушни сили бригаден военачалник Петьо Мирчев.

„ Започваме годината с виновна задача .

Искам да благопожелавам новата година на екипажите, да им пожелая триумф и все по този начин да извършват задачите”, е споделил адмирал Ефтимов.

„ Още при започване на пандемията военно-транспортната авиация беше първата, която реагира – за доста малко време бяха превозени курсантите, които бяха на образование по „ Еразъм” в разнообразни страни”, е припомнил началникът на защитата. „ Нека да има изправни самолети, подготвени водачи и механически състав и да потвърдим, че обществото постоянно може да разчита на Българската армия”, е добавил адмирал Ефтимов.

Той е обяснил, че през днешния ден ще бъдат изпълнени общо три полета за транспорт на филантропична помощ до Хърватия. След завръщането на двата самолета, единият ще бъде претрупан още веднъж, с цел да извърши и транспортира и последната пратка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР