В знак на протест срещу лошите пътища в България, великотърновец

...
В знак на протест срещу лошите пътища в България, великотърновец
Коментари Харесай

Мъж плати винетката си с жълти стотинки заради лошите пътища. Извини се на жените, които ги брояли почти 2 часа

В знак на митинг против неприятните пътища в България, великотърновец заплати годишната си винетка с жълти стотинки. В продължение на месеци Николай Василев събирал по една и две стотинки, до момента в който събере нужните 97 лв. за винетен стикер на автомобила си. Мъжът се надява и други да последват образеца му, защото в този момент е интервала, в който всеобщо се купуват годишните винетки, оповестява Българска национална телевизия.

Николай Василев занесъл жълтите стотинки в пликове на касата в ръководството на пътната организация в остарялата столица. Казва, че по този начин изразил гражданската си позиция против разрушените пътища в цялата страна.

" Решихме във тип на дребен митинг към организация Пътна инфраструктура да си закупим винетен стикер с жълти стотинки - по една и по две. Общо към 6 500 бройки, на стойност 97 лв. ", сподели Василев.

Близо два часа служителките на Областно пътно ръководство броили монетите, които им занесъл недоволният великотърновец. Николай споделя, че осъзнава, че затруднява служителките, които нямат никаква виновност за дупките по пътищата, само че се надява освен да го схванат, само че, въпреки и мълчешком, да го поддържат.

" Първо да се извиня на дамите, които работят в организацията, и които броиха стотинките за към час и 45 минути. Те нямат никаква виновност, че пътищата са в такова положение - дупки, непочистени от снега, от пясъка. Просто усвояват се пари, само че не за положително качество ", разяснява той.

Николай Василев се надява тази година образеца му да последват хилядите недоволни данъкопатлатци водачи в цялата страна, които провеждат митинги и са директно пострадали от дупките. Вярва, че по този начин е допустимо да бъдат чути. Смята, че в случай че по-голяма част от хората го създадат, може и да има някакво решение.

Ако пътищата в България са в положително положение, всеобщо водачите ще заплащат, даже и по-висока цена за винетките, защото ще икономисват пари за ремонт на колите, споделя още великотърновецът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР