В Заубер се надяват да разрешат проблемите си при спиранията

...
В Заубер се надяват да разрешат проблемите си при спиранията
Коментари Харесай

Заубер предприе мерки за грешките в бокса

В Заубер се надяват да разрешат проблемите си при спиранията в бокса. Швейцарският тим ще направи всичко по силите си, с цел да не допусне ново повтаряне на събитията от първите два старта от сезон 2024 във Формула 1.

Тимът се сблъска с големи главоболия по време на конкуренциите в Бахрейн и Саудитска Арабия. Първо Валтери Ботас загуби най-малко 50 сек. при второто си прекъсване в бокса поради проблеми при слагането на задна дясна гума. Седмица по-късно съотборникът му Гуаню Джоу се сблъска с усъвършенстван проблем по време на единствения си питстоп. По този метод китаецът загуби доста време и опцията да запише по-силен резултат.

Проблемите при спиранията в бокса бяха видяни от ръководителят на Заубер Алесандро Алуни Брави. Италианецът удостовери, че сега екипът прави всичко допустимо, с цел да откри решение на този проблем.

„ Преди всичко за мен е доста значимо да кажа, че това не беше неточност на нашите механици или екип, те правят в действителност добра работа “, показа Брави.

„ Знаем, че имаме проблем. Той беше еднакъв в тази ситуация с Валтери в Бахрейн, както и при колата на Джоу предишния уикенд. Затова организирахме следствие и работим, с цел да отстраним този проблем допустимо най-скоро. Ще преразглеждаме частите, с цел да не допуснем повтаряне на този проблем в идващите надпревари “, сподели още шефът на Заубер.

Тимът от Хинвил възнамерява да направи някои промени в опит да усъвършенства работата при питстоповете.

„ Имаме ново съоръжение и нов дизайн на всички елементи. Разбира се, има нещо, което би трябвало да се усъвършенства “, изясни Брави.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР