В затвора за 9 г. отива разследващият митнически инспектор от

...
В затвора за 9 г. отива разследващият митнически инспектор от
Коментари Харесай

9 г. затвор за митничар, задигнал 230 000 евро

В пандиза за 9 година отива проверяващият митнически контрольор от Свиленград Димитър Манчев. 50-годишният пловдивчанин бе приет за отговорен, че е отмъкнал от склада за материални доказателства 200 000 евро и 100 000 турски лири с левова равноценност 60 000 по курс все още на осъществяването на действието.

Наказанието бе наложено от Хасковския областен съд. Делото се гледа по съкратеното произвеждане. Така Манчев призна обстоятелствата и събитията в обвинителния акт, а Темида бе длъжна по закон да му понижи с 1/3 поисканото от прокуратурата наказване от 13 година и половина решетки.

Скандалът гръмна малко преди Коледа 2017 година Тогава Манчев бе задържан, откакто дръпнал от служебното помещение с доказателствата 100 000 турски лири, конфискувани от Рамадан Насуз. Хасковският административен съд постановил след това сумата, която към оня миг се равнявала на 60 000 лева, да бъде върната на турския жител.

Когато Насуз отишъл да си желае парите, митничарят му обяснил, че бил похарчил 65 000 лири. Предложил да му върне останалите 35 000 лева и му подписал запис на заповед. Адвокатите на чужденеца обаче сезирали ДАНС.

Докато се задейства спецслужбата обаче, в седмицата преди да бъде задържан, Димитър Манчев похарчил и останалите 35 000 турски лири.

Впоследствие следователите открили, че митничарят прибрал поредно 75 000 евро и още 125 000 от същата валута по други 2 досъдебни производства, водени от службата му. Той влизал в склада за материални доказателства, разпечатвал пликовете, взимал пачките и ги заменял с нарязани хартии в същия размер. Пловдивчанинът обяснил, че взел сумите поради насъбрани задължения.

50-годишният Димитър Манчев е с чин подполковник от Българската войска. През 2010 година бил награден с орден от командването на НАТО за задача в Афганистан. При пенсионирането си през 2014-а получил и почетна грамота от Военна полиция. После почнал работа в митницата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР