В записа се чува как съпредседателите на ПП Кирил Петков

...
В записа се чува как съпредседателите на ПП Кирил Петков
Коментари Харесай

Руди Гела предал Киро и Асен от яд, че няма да е спортен министър

В записа се чува по какъв начин съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев разискват промяна на шефове на специфични служби и синхронизирани с непознати посолства. Също по този начин се огласяват и ангажименти с ГЕРБ по отношение на настояването за свалянето на имунитета на Борисов и диалог с Брюксел за влизане в еврозоната посредством заобикаляне на разпоредбите. Всичко това провокира остра реакция и от страна на президента Румен Радев, проруската партия Възраждане и други политически субекти – Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

 

Чуха се даже апели Петков и Василев да бъдат неотложно задържани и съдени за национално изменничество. Имаше апели и Народното събрание да изслуша шефовете на специфичните служби, които се възползваха да насочат обвинявания към Политическа партия.

 

За цялостна драма в обстановката, персоналната защита на Радостин Василев бе незабавно поета от ДАНС в прорез със закона. Службата е под контрола на президента, а Асен Василев и Кирил Петков бяха привикани от прокуратурата на разпит. Повод бе информация, че те са заплашвали с ликвидиране предалия ги народен представител.

 

Радостин Василев на няколко пъти обществено съобщи, че водачите на Политическа партия не са отправяли закани към него. Вътрешни източници настояват, че Руди Гела е получил заплашително телефонно позвъняване, само че от Пепи Еврото. Бившият магистрат в нетрезво положение му се е обадил в неделната вечер и му е споделил, че „ ще го размаже “ поради неуспеха на държавното управление.

 

Народни представители от Политическа партия споделят, че скандалното държание на Радостин Василев не е обвързвано с политическа прегръдка с ГЕРБ, а от гнева, че няма да бъде министър в новия кабинет.

 

Само 2 дни преди скандалния запис, Руди Гела е бил известен от акад. Денков, че не той ще бъде спортният министър. Малко по-късно Денков споделя, че Радостин е реагирал доста остро, откакто е схванал новината.

 

На срещата им, Денков му споделя, че не е подобаващ за този пост и ще се спре на рали състезателя Димитър Илиев.

 

Според Денков Радостин Василев се е фокусирал прекалено много в битката за събаряне от поста му Борислав Михайлов като президент на БФС. Също по този начин се носели и клюки за опасност от страна на Руди Гела към федерацията по художествена гимнастика, която е ръководена от Илиана Раева. Появиха се и други спортни федерации, които са били „ страхувани “ от Радостин Василев, че ще им отнеме лицензите, като седне в министерското кресло.

 

Димитър Илиев и Радостин Василев също провели среща, на която е било препоръчано на Руди да влезе в екипа на Илиев. От своя страна той изискал да ръководи Националната спортна база, само че това също му е отказано изрично.

 

Любопитното е, че преди година, когато Руди Гела бе състезателен министър в кабинета на Петков, само че от квотата на Има Такъв Народ той лиши лиценза на Автомобилна федерация на България (АФБ), като тогава бе упрекнат, че обслужва ползите на Димитър и татко му Владимир Илиеви, който бе президент на конкурентната Българска федерация по авто спорт (БФАС).

 

Лицензът пък на БФАС бе лишен от някогашния състезателен министър Красен Кралев.

 

Отдавна е известно, че Илиев и Петков са остарели другари. Дори по време на кабинета на Петков Илиев бе назначен на поста зам.-председател на Държавна организация „ Безопасност на придвижване по пътищата “.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР