В Западна Европа най-голяма сума по празниците ще похарчат британците

...
В Западна Европа най-голяма сума по празниците ще похарчат британците
Коментари Харесай

Коледни и новогодишни харчове на Балканите: всичко се върти около трапезата

В Западна Европа най-голяма сума по празниците ще похарчат британците - 639 евро, а най-малка - холандците - 341 евро, демонстрират данни от изследване на консултантската компания " Делойт " за трендовете в празничния шопинг през 2019 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изследването, което обгръща седем развити страни на европейския континент - Германия, Англия, Холандия, Полша, Португалия, Русия и Испания, демонстрира, че междинните разноски за Коледа и Нова година ще възлязат на 461 евро, което е с 3,4 % повече по отношение на 2018 година

Най-голяма част от празничния бюджет ще отиде за дарове (43 процента), по-късно за храна (29 на сто), за пътувания (17 процента) и за обществени интензивности (11 на сто).

Но е забавно да се разбере какъв брой пари са заделили за празниците жителите на едни от най-бедните страни в Европа - на Балканите.

ХРАНАТА!

На Балканите празнуването на Коледа и Нова година се върти основно към трапезата и множеството обичаи и традиции са свързани с храната. Вярва се, че Новата година би трябвало да се посрещне с цялостен ледник, да има пари във всяко портмоне в къщата, с цел да са цялостни цяла година. Да се платят всички сметки преди празника, с цел да се влезе в новата година без грижи и борчове.

В Сърбия и Северна Македония имат вяра, че в случай че се яде свинско на празника, ще има шанс и богатство през идната година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР