В залата на котленското народно читалище Съгласие-Напредък“ се провежда Националната

...
В залата на котленското народно читалище Съгласие-Напредък“ се провежда Националната
Коментари Харесай

Кметът на Котел призова българските ученици към активност, спазвайки принципите, завещани от Левски и Раковски

В залата на котленското национално читалище „ Съгласие-Напредък “ се организира Националната ученическа конференция " Васил Левски-вулкан от човещина ", проведена от Средно учебно заведение „ Георги Ст. Раковски “с поддръжката на Регионалното ръководство по образованието (РУО) - Сливен.

„ Вие деца сте най-голямата ни полезност, а това, че през днешния ден сте тук, ни връща вярата в бъдещето на България “, сподели кметът на Община Котел Коста Каранашев при откриването на форума.Той прикани учениците да бъдат все по този начин дейни и любознателни, и да следват правилата, които са ни завещали Васил Левски и Георги Раковски. „ Винаги съм казвал, че част от историята би трябвало да се гледа през погледа на човекознанието. И до момента в който в Европа има хуманизъм, то в България от край време е имало и има великодушие! Всеки докоснал се до познанието за личностите на Левски и Раковски, за цялостен живот остава покорен от силата, от жертвоготовността, от чистотата на едни характери, които са осъзнали понятията като човещина, като чест и най-важното, като независимост “, уточни Каранашев.

„ Всички сервира венци и цветя и гледаме портретът на Апостола, в дните, когато честваме на неговата кончина и рождение, само че на идващия ден забравяме за него. Искрено се надявам всички вие, които сте написали тези планове, освен да запомните обстоятелствата, които сте прочели и събрали, само че да се опитате откакто завърши това съревнование, да прилагате неговите завещания във вашето всекидневие, тъй като единствено по този начин България ще има бъдеще! “, прикани от конферентната сцена и проф. Пламен Митев, учител в Софийски Университет „ Св. Климент Охридски “ и член на управителния съвет на Общобългарски комитет „ Васил Левски “.

Той изрече своята признателност към уредниците на конференцията – СУ „ Георги Ст. Раковски “ – Котел, към общинското управление на град Котел, към учителите, застанали зад всички екипи-участници в конференцията и най-много към самите създатели.

Сред гостите в залата бяха още началникът на Регионалното ръководство по образованието в Сливен доктор Кристиана Добрева-Станкова, зам.-областният шеф на област Сливен Антоний Андонов, членовете на управителния съвет на Общобългарски комитет „ Васил Левски “ Силвия Калпакова и Христина Маркова и други.

Идеята на събитието е да насочи вниманието на учениците към Апостола на свободата като образец за подражателство, да ги подтиква да осмислят приноса му като преподавател и идеолог на бъдещите революционери, политици и общество за съблюдаване на моралните правила, да се ангажират учениците в търсене на документи, обстоятелства и доказателства, представящи неговата човещина, показват уредниците.

Всички участници получаватсертификати за присъединяване си, а най-добре представилите се - грамоти и награди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР