В зала 1 на НДК танцьорите отансамбъл "Гоце Делчев"изнесоха концерт

...
В зала 1 на НДК танцьорите отансамбъл "Гоце Делчев"изнесоха концерт
Коментари Харесай

Президентът поздрави ансамбъл „Гоце Делчев“ по повод 75-ата им годишнина

В зала 1 на НДК танцьорите от отбор "Гоце Делчев " изнесоха концерт във връзка 75 години от основаването на танцовата натрупа.

Събитието беше под патронажа на президента Румен Радев и с поддръжката на Министерство на културата.

"Вече 75 години Ансамбъл "Гоце Делчев " носи гордо името на своя патрон , предава хубостта на българския фолклор от потомство на потомство и пази жив загатна за тестванията и битките на нашите предшественици, за духовното възобновление на нашия народ и неговия безконечен блян за независимост ", съобщи президентът Румен Радев в приветствието си на тържествения концерт по случай 75-ата годишнина на Ансамбъл "Гоце Делчев ", съобщи Дарикнюз.

Държавният глава уточни, че с творчеството си фолклорният отбор е повода хиляди хора по целия свят да приказват с неспокойствие за България. "Карате ни да се вълнуваме с песните на Братя Миладинови, Кузман Шапкарев и други видни български възрожденци " , означи Румен Радев.

Президентът изрази своята благодарност към креативния безрезервен труд на генерации създатели от ансамбъла, съхранили родолюбивите усеща на нашия народ и на българите по света. "С доста обич и отдаденост ни карате да се усещаме горди и щастливи, че сме българи " , уточни Румен Радев.

Румен Радев отличи състава с плакет "Св.св. Кирил и Методий ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР